6 octombrie 2022

Liderul deputaţilor USR cere PSD să prezinte public raportul SRI cu privire la Iulian Iancu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu solicită preşedintelui PSD Marcel Ciolacu să facă public avizul din partea SRI pentru numirea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE, în condiţiile în care, în 2019, acelaşi Iulian Iancu a fost respins de preşedintele Iohannis pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice pentru că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale.”

Liderul deputaţilor USR reaminteşte faptul că Iulian Iancu a blocat ani de zile exploatarea gazelor din Marea Neagră, gazele care ne-ar fi făcut independenţi de energia din Rusia.

„Este omul acuzat de un coleg de partid că este „cumpărat de Gazprom”, aşa cum reiese din cablogramele Departamentului de stat al SUA. Este omul care a fost respins de Klaus Iohannis pentru a fi membru în Guvern. Ce ştia Klaus Iohannis atunci? Dacă a fost cerut, îi solicit domnului Marcel Ciolacu, liderul PSD, să prezinte public raportul SRI cu privire la Iulian Iancu”, spune Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR.

Ionuţ Moşteanu subliniază faptul că Parlamentul nu poate numi, în plin război declanşat de Rusia în Ucraina, un om asupra căruia există şi cea mai mică suspiciune de colaborare cu Gazprom.

„Oamenii trebuie să ştie:
1) Dacă într-adevăr a existat o solicitare către SRI pentru furnizarea de informaţii despre Iulian Iancu.
2) Conţinutul raportului SRI.
3) De ce a blocat Iulian Iancu extragerea gazului din Marea Neagră atâţia ani”, conchide Ionuţ Moşteanu.
Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România