7 mai 2021

Liderul european Hans van Baalen a decedat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Daniel Olteanu, preşedinte ALDE România: Liberalismul european a pierdut o voce importanta în lupta pentru apararea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti

ALDE România îşi exprima regretul profund la dispariţia fulgeratoare a liderului european liberal Hans van Baalen, care s-a aflat la conducerea partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa în ultimii 6 ani.

„Liberalismul european a pierdut o voce importanta în lupta pentru apararea drepturilor şi libertaţilor cetaţeneşti. Un profil remarcabil de ideolog şi politician pe care l-am urmarit şi apreciat, Hans van Baalen a fost unul dintre promotorii liberalismului activ, care se construieşte şi se evidenţiaza prin implicarea tuturor celor care îşi asuma sa contribuie la schimbare. Aceasta schimbare începe cu un efort constant şi consistent de a pune capat tuturor formelor de abuzuri, un efort în care fiecare, în comunitaţile noastre, trebuie sa se ridice şi sa vorbeasca împotriva nedreptaţilor şi a încalcarilor flagrante ale drepturilor şi libertaţilor individuale. Hans van Baalen a reuşit sa transforme îndemnul său la acţiune într-o sursă de inspiraţie”, a declarat preşedintele ALDE România, Daniel Olteanu.

Liderul ALDE România a menţionat ca dispariţia subită a lui Hans van Baalen lasă formaţiunea pe care o conduce fara „un prieten al României devotat liberalismului”.

„În numele colegilor din ALDE, transmit mesajul meu de condoleanţe familiei celui care a fost Hans van Baalen, un prieten al României devotat liberalismului”, a mai spus Daniel Olteanu.

Precizam ca eurodeputatul olandez Hans Van Baalen a fost preşedintele partidului Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa începând cu anul 2015, iar între anii 2009 şi 2014 a fost presedinte al Internaţionalei Liberale, federatia care îi reuneste pe liberalii din întreaga lume.

Departamentul de Comunicare ALDE