16 octombrie 2021

Lilian Scripnic: Dacă astăzi se anunţă suspendări şi concedieri pentru cei nevaccinaţi, cum mai asiguraţi funcţionarea spitalelor?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Bătaie de joc a Guvernului Cîţu la adresa celor care salvează vieţi

După un an şi jumătate de sacrificii inimaginabile ale cadrelor medicale în focurile luptei cu pandemia, prim-ministrul Florin Cîţu, proaspăt ales superman în PNL, a decis că e momentul să îi suspende din funcţii sau chiar să îi concedieze pe 60% dintre eroii din linia întâi.

Consider că intenţia premierului de introducere a obligativităţii Certificatului Verde pentru angajaţii sistemului sanitar este o bătaie de joc la adresa celor care salvează vieţi.

În contextul în care România este la coada clasamentului în Uniunea Europeană la capitolul medici pe cap de locuitor, actualul Guvern decide, în plin val 4 al pandemiei, să îi suspende din funcţii sau chiar să îi concedieze pe cei care au decis să rămână acasă într-o situaţie de criză sanitară pentru a-şi ajuta semenii, familiile, neamul. Sunt bine cunoscute salariile mici ale cadrelor medicale, munca în plus pe care trebuie să o depună aceştia pentru a suplini deficitul de personal, dar şi subfinanţarea sistemului sanitar.

Cum să arunci cu piatra spre cei de care avem atâta nevoie? Cadrele medicale sunt, la rândul lor, cetăţeni liberi ai acestei ţări şi, la fel ca alte categorii sociale sau profesionale, trebuie să aibă libertatea de a alege dacă se vaccinează sau nu. Dacă astăzi se anunţă suspendări şi concedieri pentru cei nevaccinaţi, cum mai asiguraţi funcţionarea spitalelor şi sănătatea românilor?

Stimaţi guvernanţi, reveniţi cu picioarele pe pământ! Nu concediaţi medicii, nu concediaţi asistentele, nu concediaţi personalul auxiliar din spitale! Nu închideţi spitalele! Potrivit Constituţiei României, dreptul la ocrotirea sănătăţii românilor este garantat.

Domnule prim-ministru, renunţaţi la gândul de a-i trimite acasă pe angajaţii sistemului sanitar pentru a-i obliga să se vaccineze. Pentru tot efortul şi toate sacrificiile făcute pentru ţară, aceştia trebuie decoraţi şi premiaţi, nicidecum concediaţi!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Data
28.09.2021
Deputat AUR Lilian Scripnic
Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi