24 ianuarie 2022

Lilian Scripnic: Mari ţări occidentale au retras de pe piaţă zeci de milioane de măşti tip FFP2 din cauza stratului de grafen, periculos pentru sănătate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Grupul Parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor

Lilian Scripnic (AUR) despre obligativitatea purtării măştilor medicale sau de tip FFP2: O mare aberaţie prin care se urmăreşte îngenuncherea populaţiei

Deputatul AUR de Galaţi, Lilian Scripnic, critică noile măsuri luate de guvernanţi în valul 5 al pandemiei. „Marea majoritate a măsurilor menite să protejeze populaţia de îmbolnăvire cu SARS CoV-2 nu au avut nici pe departe rolul să protejeze oamenii, ci mai degrabă să creeze sentimentul că situaţia este gravă pentru a induce o frică generalizată în societate, pentru a inhiba capacitatea de gândire a fiecărui individ cu scopul de a implementa măsurile planificate de cei care gestionează mersul pandemiei la nivel global”, a declarat acesta.

În opinia parlamentarului AUR, inducerea fricii a funcţionat de la început, dar sub măsura aşteptărilor. „Target-ul planificat şi obiectivele propuse pentru aceasta criză mondială au rămas cumva neîndeplinite. De aceea, actuala guvernare, care nu se deosebeşte prea mult de precedenta guvernare, inventează peste noapte tot felul de măsuri „geniale” ce pot salva vieţi, după spusele lor. Inventează nişte măsuri aberante care nu fac altceva decât să obosească populaţia pentru a frânge voinţa unei categorii de români ce nu sunt de acord şi nu vor să accepte măsuri fără logica, abuzive, fără efect”, susţine Lilian Scripnic.
Acesta e de părere că „virusul este omniprezent, deci nu ne mai putem ascunde după măşti sau pereţi, soluţia de baza fiind imunizarea naturală şi favorizarea factorilor ce stimulează imunitatea, respectiv punerea la dispoziţia populaţiei a medicamentelor antivirale necesare”.
Ca urmare a ultimelor decizii luate de CNSU, se reintroduce purtarea măştii atât în spaţiile închise, cât şi în cele deschise. Noutatea însă este interzicerea purtării măştilor textile, calificată de deputatul AUR drept „o mare aberaţie”.

„Chiar dacă măştile de tip FFP2 ar avea un grad mai ridicat de filtrare a aerului, acestea nu opresc virusul. Nici măcar producătorii nu indică pe prospectul lor că acestea îl pot proteja pe utilizator în faţa virusului. Aşa cum poate filtra o masca chirurgicală sau FFP2, poate filtra şi una textila – dacă e corect confecţionată. Cu ce îi deranjează pe actualii guvernanţi, în special pe ministrul Sănătăţii, folosirea măştilor textile? Poate firmele producătoare de măşti îşi pierd profitul sau poate sunt nişte contracte la mijloc care trebuie să fie respectate?”, explică Lilian Scripnic.

Guvernul are pretenţia ca poliţiştii sa verifice populaţia dacă poartă măşti conforme şi să sancţioneze abaterile cu amenzi de până la 2500 lei. Deputatul AUR de Galaţi susţine că „poliţistul nu este specialist ca să poată determina conformitatea măştilor, pentru a putea identifica în mod corect tipurile de măşti purtate, inclusiv unele textile ce conţin filtre ce nu pot fi identificate cu ochiul liber. Partea ridicolă va fi atunci când poliţistul va trebui să-i verifice masca cetăţeanului nu doar privind-o, ci va trebui să-l pună pe cetăţean să-şi scoată masca de pe figură, încălcând astfel norme logice, legale şi medicale”.

Nu în ultimul rând, parlamentarul de Galaţi pune în discuţie faptul că „mari ţări occidentale au retras de pe piaţă zeci de milioane de măşti tip FFP2 din cauza stratului de grafen, periculos pentru sănătate. De exemplu, în Canada astfel de măşti au fost interzise încă din martie 2021. De aceea consider că introducerea obligativităţii purtării acestor măşti în România este o bătaie de joc la adresa românilor”.

După criticile formulate cu privire la introducerea obligativităţii purtării măştilor medicale sau de tip FFP2, Lilian Scripnic întreabă: „Până când va fi tolerata prostia şi până unde poate ajunge răbdarea omului de rând? Cine credeţi că va câştiga de pe urma acestei noi tombole ticăloase, la care se joacă sănătatea românilor?”.

Deputat AUR Lilian Scripnic
Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi