21 mai 2022

Limbajul lumânărilor și rolul curativ al rugăciunii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mergi la biserică și aprinzi lumânări pentru sănătatea ta și a celor dragi și de sufletul celor trecuți în lumea de dincolo. Lumina lor ”se vede” și pe lumea cealaltă și amplifică tot binele existent, arzând orice urmă de nefast. Un singur lucru trebuie să știi: ce destinație precisă dai lumânării.

Pentru sănătate se aprinde o lumânare la icoana Mântuitorului: ”Aprind această lumânare pentru sănătatea lui…”

Dar în primul rând se aprind lumânări pentru sănătatea dușmanilor știuți și neștiuți, fără să se numească, la icoana Maicii Domnului. Nemaiținâd dușmănie, iertând și dorind binele celor ce ne-au greșit, acest bine se întoarce la noi. Răsplata celui care iartă și teroarea dușmanilor lui este mai mare decât a celui care-i urmărește!

Pentru dușmani se citesc zilnic trei psalmi: 3, 30 și 142.

Un mirean poate citi pentru sănătatea sau mântuirea sufletului sau pentru orice nevoi și psalmi, folosindu-se de cartea numită Psaltirea.

”Tatăl nostru” – remediu energetic

  • Un ”medicament” pentru toți, în orice încercare, este rostirea rugăciunii domnești ”Tatăl nostru”: ”Tatăl nostru care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău, vie împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșelile nostre precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel viclean!”. Această rugăciune are o rezonanță puternică din punct de vedere curativ și energetic.
  • Rugăciunea de aur este cea făcută la miezul nopții, când cerurile sunt deschise și rugăciunea este primită de Dumnezeu.
  • O rânduială foarte folositoare pentru redobândirea sănătății este Taina Sfântului Maslu, care se face în biserică și la care se poate adăuga și citirea Moliftelor Sfântului Vasile cel Mare, de către un sobor de preoți.

Sursa: ”Carte de căpătâi” – 2006

Articol de Gabriela Boceanu