Publicat: 17 Septembrie, 2019 - 13:34
Share

Lime, liderul global în micromobilitate, a anunţat astăzi că săptămâna aceasta utilizatorii săi au depăşit 100 milioane de călătorii, o premieră mondială pentru o platformă de micromobilitate. Rezultatul este cu atât mai impresionant cu cât pragul a fost atins în mai puţin de şase luni de la înregistrarea cifrei de 50 milioane în aprilie 2019. Această etapă de referinţă demonstrează încă o dată că Lime a reuşit să creeze o nouă cultură de micro-mobilitate partajată şi o nouă opţiune de deplasare prin oraş într-un mod plăcut, durabil şi sigur. 

Compania, lansată în septembrie 2017, deserveşte în prezent peste 120 de oraşe din întreaga lume, în peste 30 de ţări de pe cinci continente şi îşi propune să reinventeze viaţa urbană prin acest fenomen al mobilităţii, transformând totodată viaţa oraşului pentru a face loc unui mediu urban mai curat şi mai sănătos pentru generaţiile viitoare.

Conform datelor companiei, una din patru călătorii cu Lime înlocuieşte o deplasare cu maşina, ceea ce înseamnă că utilizatorii Lime sunt direct responsabili de evitarea a peste 40 de milioane de kilometri parcurşi cu maşina, respectiv peste 50 de călătorii până pe Lună şi înapoi. Utilizatorii care au apelat la Lime au prevenit arderea a 4,5 milioane litri de carburant, astfel încât 9 mii de tone de emisii de carbon nu au mai ajuns în atmosferă, evitându-se o poluare care contribuie semnificativ la schimbările climatice.

Lime s-a lansat în Bucureşti la sfârşitul lunii mai 2019 cu o flotă de aproximativ o mie de trotinete electrice şi a devenit în câteva luni parte esenţială a vieţii urbane. Furnizorul inovator de mobilitate urbană a înregistrat sute de mii de călătorii în primele luni de trafic în Bucureşti, dintre care peste 100.000 de călătorii efectuate în locul utilizării automobilelor, conform rezultatelor unui studiu recent realizat în rândul utilizatorilor de către Lime Bucureşti.
În paralel cu dezvoltare afacerii, Lime colaborează cu oficialităţile municipale şi liderii comunitari a căror viziune este aceea de a crea infrastructuri fără maşini, cum ar fi benzi dedicate bicicliştilor, piste multifuncţionale şi un transport public mai accesibil. Evenimentele organizate de academiile First Ride în fiecare oraş, inclusiv în Bucureşti, au devenit echivalentul campaniei de succes Respect The Ride a companiei. 
 

Tag-uri Institutii: