Publicat: 16 Februarie, 2017 - 16:17

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak au depistat un cetățean român care conducea un autoturism marca AUDI A6 ce era căutat pentru confiscare de autorităţile din Marea Britanie.

În data de 15.02.2017, ora 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac -Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român George S., în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Teleorman, la volanul unui autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport un certificat de înmatriculare emis de autorităţile britanice.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că autovehiculul figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în 23.01.2017.

Faţă  de  cele constatate, şoferul a declarat că a cumpărat autovehiculul de la o societate comercială din Marea Britanie și nu avea cunoştinţă despre faptul că mașina se află în atenția autorităţilor.

Mijlocul de transport, în valoare de 15.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.