Publicat: 18 Aprilie, 2012 - 15:05
Share

Ca urmare a unor schimbări apărute în programul trupei Foreign Beggars, primul pre-party oficial B'ESTFEST Summer Camp se mută pe data de 31 Mai, într-o nouă locaţie: club Fabrica, Amon şi Dj Undoo urmând a se ocupa de warm-up, iar AFO şi Carbon - să dea startul muzicii live, pregătind terenul pentru membrii trupei Foreign Beggars. Prezentat de Ciuc Premium, evenimentul este organizat de Emagic.
 
În cei aproximativ 7 ani de activitate, Amon nu a fost ataşat niciunui gen anume, dar a fost în totalitate ataşat muzicii. De aceea, coordonatele seturilor sale se schimbă în funcţie de party, de locaţie sau stare, trecând în revistă genuri precum drum and bass, nu-jazz, nu-disco, dubstep sau indie-dance. A mixat pe aceeaşi scenă cu DJ Marky, Andy Fletcher, Kormac, Matrix, Noisia şi Bailey dar şi împreună cu artişti locali precum Bully, Snow, Phlo sau Dropdread.

Pentru DJ UNDOO, pickup-ul este instrumentul muzical preferat cu ajutorul căruia poate manipula sunetele de pe disc în aşa fel încât să dea naştere unor noi compoziţii ritmiceşi muzicale, sau poate modifica şi transpune piese deja existente într-o formă complet nouă. În 2011, a participat la campionatul mondial de Dj (DMC Online), unde a obţinut 19 puncte de la juriul format din foşti campioni DMC şi locul 1 la votul publicului. În acelaşi an, a lansat pe site-ul oficial djundoo.ro albumul "Ain't Fast Food Music", ce se deosebeşte atât prin sound-ul variat cât şi prin cei cu care a colaborat pe acest material, "adevăraţi poeţi ai străzii", după cum însuşi DJ Undoo îi descrie pe Carbon, Cătălin (Coma), Butch sau K-Gula.
AFO, alias Emil Teleaga, activează de mai bine de 11 ani pe scena hip-hop românească. Este membru oficial Facem Records şi a colaborat de-a lungul anilor cu artişti şi producători remarcabili de pe scena locală şi internaţională. Fost campion multiplu la Battle, lucrează în momentul de faţă la primul album solo ce va ieşi în toamna acestui an. De-a lungul timpului, a reuşit să îşi pună amprenta pe materiale ca: "SDST - Mecanismul de modificare a minţii umane LP" alături de Underman, "2012 LP" împreună cu ADN, Subsapte şi Sagace Snephrue şi "Fiul omului mixtape" împreună cu Grigo.

Nume reprezentativ al underground-ului românesc, Carbon a descoperit hip-hop-ul imediat după anul 1989. Colecţia de casete şi pasiunea pentru muzica creşteau de la o zi la alta, astfel că în anul 1994 a început să scrie, trei ani mai târziu devenind membru Pirats Klan. Afiliat label-ului Facem Records, a colaborat de-a lungul timpului cu unii dintre cei mai apreciaţi MC din Romania. În anul 2009, a lansat albumul "Reacţii adverse", ce conţine piese alături de Cedry2k, DOC, AFO, Deliric 1, Vlad Dobrescu, Nwanda, ADN, Grasu XXL, Bitza şi Raku. În prezent, Carbon lucrează la un nou album care se va numi "Catharsis" şi care va fi lansat chiar luna următoare.
Biletele pentru pre-party vor fi disponibile începând de astăzi, 18 Aprilie, la preţul de 35 lei în pre-sale, pe MyTicket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta, urmând ca în seara evenimentului preţul să fie majorat pentru biletele disponibile la intrare.
Acesta este primul pre-party B'ESTFEST Summer Camp 2012; cel de-al doilea eveniment de "încălzire" pentru ediţia din acest an a festivalului va fi concertul Slayer ce urmează să se desfăşoare pe 4 Iunie, la Arenele Romane, fiind dedicat fanilor rock care, începând din acest an, vor avea în cadrul festivalului o scenă dedicată exclusiv acestui gen de muzică. B'ESTFEST Summer Camp 2012 va avea loc în zilele de 6, 7, 8 Iulie, mai multe informaţii fiind disponibile pe site-ul oficial, bestfest.ro, şi pe conturile de Facebook şi Twitter ale evenimentului.

Autor Călin Angheluţă