Publicat: 10 Februarie, 2020 - 19:58
Share

Royal Caribbean Cruises Ltd și Norwegian Cruise Lines au luat o acțiune îndrăzneață pentru a-i interzice pe toți cetățenii din China Mare, chiar și pe cei care nu au mai fost în China recent.

În timp ce majoritatea celorlalte linii împiedică călătorii chinezi să navigheze dacă au fost rezidenți sau au călătorit prin China în ultimele două săptămâni, liniile fac un pas extraordinar în impunerea unei interdicții de categorie.

"Orice invitat care deține un pașaport chinez, Hong Kong sau Macau, indiferent de momentul în care au fost acolo ultima dată, nu va avea voie să se îmbarce pe navele noastre", a spus Royal Caribbean.

Acest lucru înseamnă că chiar și deținătorii de pașapoarte chinezi, care ar putea să fie rezidenți într-o altă țară și să nu fi fost în Greater China de săptămâni sau chiar luni, sunt interzise.

Masura lasă posibilitatea ca companiilor să li se aducă  acuzații de discriminare.

Istoria recentă sugerează că este vorba despre o mișcare care ar putea deteriora afacerile liniilor de croazieră pe termen lung în Asia.

O navă Royal Caribbean care a amarat în Bayonne, New Jersey a fost întârziată după ce un număr de invitați chinezi au fost testați și patru au fost duși la spital din „multă prudență”.

Nu s-a descoperit că niciun pasager afectat de coronavirus și trei dintre cei patru au avut de fapt gripa.

Cu toate acestea, mai devreme în croazieră, un membru al echipajului filipinez a fost găsit mort pe navă, dar forțele de ordine spun că este aproape sigur că nu are legătură cu virusul. (TravelMole)

Tag-uri Geo: