27 iunie 2022

Lista produselor pe care le colectează Primăria Sectorului 5 pentru refugiaţii ucrainieni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

PRIMĂRIA SECTORULUI 5 DEMAREAZĂ O CAMPANIE UMANITARĂ PENTRU REFUGIAŢII DIN UCRAINA

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a convocat astăzi, 28 februarie 2022, o şedinţă în care a cerut demararea mai multor acţiuni de ajutorare a refugiaţilor din Ucraina. La discuţii au participat mai mulţi directori din cadrul primăriei, viceprimarii şi city managerul instituţiei.

Astfel, s-a decis ca modulele de informare aflate în sector să fie folosite ca puncte de colectare pentru produsele necesare cetăţenilor veniţi din Ucraina în România. Cei care doresc să doneze, fie că sunt locuitori ai Sectorului 5 sau nu, sunt rugaţi să aducă doar următoarele:

– lapte praf
– îmbrăcăminte 0-14 ani
– încălţăminte 0-14 ani
– pături
– conserve alimentare
– pelerine de ploaie
– baterii externe pentru încărcarea telefoanelor.

Rugămintea Primăriei Sectorului 5 este ca îmbrăcămintea, încălţămintea şi păturile să fie noi, având în vedere că pandemia de COVID-19 nu s-a terminat. De asemenea, laptele praf şi conservele să fie în termen de valabilitate. Toate lucrurile colectate vor fi sortate şi ulterior distribuite prin intermediul Crucii Roşii.

Tot în cadrul şedinţei, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a făcut un apel la cetăţeni pentru a merge să doneze sânge. Sângele donat va ajunge la poporul ucrainean prin intermediul Crucii Roşii, alături de care Primăria Sectorului 5 a semnat un protocol de colaborare.

Având în vedere că numărul ucrainienilor care intră în România este din ce în ce mai mare, în zilele imediat următoare, patru săli de sport din sector vor fi utilate pentru a putea găzdui cetăţeni din Ucraina. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5 se va ocupa ca refugiaţii să primească masă caldă, produse de igienă şi medicamente.

Totodată, în fiecare din cele patru săli de sport se va afla şi un echipaj medical, pentru a acorda îngrijiri celor care au nevoie. Primăria Sectorului 5 se va ocupa şi de transportul refugiaţilor de la Gara de Nord către sălile de sport unde vor fi găzduiţi, prin intermediul microbuzelor aflate în cadrul instituţiei.

De asemenea, Primăria Sectorului 5 va deschide un cont de solidaritate „Din inimă pentru copiii Ucrainei”. Banii strânşi vor fi gestionaţi tot de Crucea Roşie, care se va ocupa de achiziţionarea tuturor celor necesare pentru miile de copii care în ultimele zile au fost nevoiţi să doarmă sub cerul liber şi să parcurgă ore întregi în frig, pentru a scăpa de atacurile din ţara lor.

Totodată, Consiliul Local al Sectorului 5 va aloca suma de un milion de lei pentru achiziţionarea produselor necesare refugiaţilor.