17 octombrie 2021

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Au fost incluse mai multe țări.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 2 aprilie, Hotărârea numărul 21. Prin această Hotărâre a fost aprobată noua listă cu ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, a transmis, vineri seară, CNSU.

Lista țărilor din ”zona galbenă”

Țările care se regăsesc pe noua listă: Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Wallis and Futuna, Curaçao, Estonia, San Marino, Ungaria, Cehia, Iordania, Muntenegru, Serbia, Polonia, Andorra, Aruba, Uruguay, Bulgaria, Franţa, Macedonia de Nord, Suedia, Bermuda, Liban, Bahrain, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Slovenia, Seychelles, Cipru, Palestina, Olanda, Belgia, Republica Moldova, Italia, Brazilia, Austria, Chile, Luxemburg, Monaco, Kuweit, Turcia, Ucraina, Paraguay, Armenia şi Croatia.

Care sunt țările nou introduse

Nou introuse pe lista de vineri seara sunt Bermuda, Bosnia and Herzegovina, Turcia, Ucraina, Armenia, Croatia.

Carantina pentru persoanele care vin din aceste țări cu risc epidemiologic ridicat este obligatorie chiar. Măsura se aplică și celor care prezintă un test PCR cu rezultat negativ.

Măsura nu se aplică pentru cei vaccinați cu ambele doze

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

Persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină.