Publicat: 23 Aprilie, 2012 - 13:31
Share

Juriul internaţional (Germania, Ungaria, România) a decis la sfârşitul săptămânii trecute trupele calificate pentru cele patru zone în care se vor desfăşura în acest an semifinalele pentru W:O:A Metal Battle. Acestea sunt (în ordine alfabetică):

Semifinala Bucureşti:
- Bolthard
- Cap de Craniu
- L.O.S.T
- Monarchy

Semifinala Cluj:
- Diamonds are Forever
- Guerillas
- Indian Fall
- The Unknown Scar

Semifinala Iaşi:
- Almost In Range
- EyeLead
- God
- Masked Toys

Semifinala Timişoara:
- Apocalips
- Gothic
- Grimegod
- Indefiance

Semifinalele se vor desfăşura după cum urmează:
Cluj-Napoca – 4 Mai 2012 în Irish&Music Pub
Timişoara – 5 Mai 2012 în Daos Club
Bucureşti – 12 Mai 2012 în Grill Pub & Rocks Pub
Iaşi – 13 Mai 2012 în Underground Club

Anul acesta este prima ediţie a concursului în care publicul va avea drept de vot, fiind considerat un membru al juriului. Pentru a evita eventuale presiuni, membrii juriului vor fi anunţaţi în seara fiecărei semifinale. Câştigătoarele semifinalelor se vor înfrunta în finala naţională care va avea loc în 17 mai 2012 la Sibiu (Oldies Club).
Formaţia din România declarată câştigătoare va avea şansa de a urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfăşoară anual la Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume!
Trupele participante la finala de la Wacken vor primi din partea partenerilor concursului, premii precum Artist Price Endorsement Deals. Începând cu ediţia din acest an câştigătoarea finalei internaţionale va obţine ca premiu un contract cu casa de discuri Nuclear Blast – cea mai mare casă de discuri heavy-metal independentă din lume.
În prezent, W:O:A Metal Battle se desfăşoară în 30 de ţări diferite. Din 2004, de când se desfăşoară anual, W:O:A Metal Battle a devenit un mare concurs internaţional de talente pentru tinere trupe ale genului.
 Finala internaţională va avea loc în perioada 02.–04.08.2012, în cadrul festivalului Wacken Open Air 2012, pe scena W.E.T. Stage.