Publicat: 29 Octombrie, 2015 - 20:12

Vineri, 30 octombrie, la ora 19.00, la Conceptual Lab* Bucuresti, Marin Malaicu-Hondrari va dialoga cu Miruna Vlada despre literatura si traducere, pornind de la romanul Apropierea (Polirom, 2014, ed. a II-a, disponibil si in format digital), recent aparut in limba spaniola (la Ediciones Traspies, in traducerea Elenei Borras Garcia, cu titlul Cercanias), dar si despre experienta sa de traducator din limba spaniola.

Fragmente din roman, in lectura bilingva.

Dialogul se desfasoara sub egida 'Intercultural Bridges', o serie de evenimente organizate de Miruna Vlada, in colaborare cu Conceptual Lab: intilniri cu scriitori si traducatori romani care realizeaza, prin activitatea lor, apropieri intre diferite culturi. Mai multe detalii: http://www.mixofideas.ro/2015/01/stand-up-poetry/.

*Locuri limitate. Pentru rezervare si detalii depre locul desfasurarii evenimentului, scrieti mail pe adresa miruna.vlada@aiccromania.org.

Aceasta este cea de-a doua traducere a romanului, dupa cea in limba polona, la Editura Ksiazkowe Klimaty, traducator Dominik Malecki.

Ecranizarea cartii, in regia lui Tudor Giurgiu, va fi lansata anul viitor.

Romanul Apropierea a fost nominalizat la Premiile Radio Romania Cultural (2011) si la Premiile 'Observator Cultural' (2011).

Trei poeti romani fac un legamint: fiecare va calatori prin lume timp de cinci ani, in cautarea izvoarelor Poeziei. Acesta este punctul de plecare al unei povesti in care biografiile celor trei se transforma pe nesimtite din realitate in fictiune. Personajele, recognoscibile, scapa mereu din mina cititorului, modificindu-si traseele si profilul, camuflindu-se cu abilitate. Cind firele par unite, o brusca rasturnare de situatie schimba radical perspectiva. Alte istorii trec in prim-plan — emigrare, legaturi adulterine, calatorii in cautarea marii iubiri, povesti de dragoste adevarata... Marin Malaicu-Hondrari cultiva arta suspansului intr-un roman de dragoste in care nu exista personaje secundare.

Marin Malaicu-Hondrari s-a nascut la 29 ianuarie 1971, in Sangeorz-Bai. A mai publicat cartile Zborul femeii pe deasupra barbatului (poeme, Eikon, 2004, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj), Cartea tuturor intentiilor (roman, editia I, Vinea, 2006, editia a II-a, Cartea Romaneasca, 2008), La doua zile distanta (poeme, Charmides, Bistrita, 2011; premiul revistelor Poesis International si Transilvania) si Lunetistul (roman, Polirom, 2013; Premiul pentru Literatura al orasului Bistrita, 2013). A scris in colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu scenariul dupa romanul Apropierea.

Any Hariga

Redactor de Promovare si Relatii cu Presă

Polirom & Cartea Romaneasca