Publicat: 3 Noiembrie, 2016 - 14:08
Perioadă: octombrie—decembrie 2016

În atelierul ''Literele colorate'' — letrinele și alfabetul chirilic, elevii vor vizita împreună cu profesorii lor expozițiile ghidate 'O sală de clasă din perioada stalinistă' și 'Istoria scrisului pe teritoriul României'. Cele două expoziții sunt organizate în Școala din Ticera, un monument funcțional din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aici copii iși vor scrie numele și prenumele cu litere chirilice, după care următorul pas este cel de ,,valorificare' al atelierului .

,,Copiii înscriși în acest atelier se vor împărți în grupe de câte 4 și vor realiza propria letrină (literă majusculă, de obicei ornată, folosită îndeosebi în cărțile cu povești și basme), pornind de la inițiala prenumelui. Apoi se pot fotografia, spre exemplu, cu aceste letrine. Hârtia ornamentată în culori va fi tăiată în bucăți, iar fiecare copil își va lua propria creație desenată sub forma unui afiș. În acest fel, elevii pot cunoaște mai multe elemente practice din istoria scrisului de pe teritoriul României.', a declarat Tinela Pătruț, pedagog muzeal C.N.M. ASTRA

Materiale pe care le vor folosi toți cei înscriși vor fi următoarele: tocuri cu peniță, cerneală, hârtie , creioane HB, creioane colorate, rolă hârtie, foarfece. Prețul atelierului este de 5 lei / copil, intrarea în Muzeu fiind inclusă în acest tarif. Atelierul se adresează copiilor din clasele primare, gimnaziale și liceu.

Detalii și programări pot fi obținute de luni până vineri, între orele 08:15 — 16:00 de la:

—Raluca Ioana Andrei — pedagog muzeal — tel. 0751166526, raluca.andrei@muzeulastra.com

—Tinela Maria Pătruț — pedagog muzeal — tel. 0751166534, tinela.patrut@muzeulastra.com

Acțiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului — Școala din Ticera

 

Localizare: 

Geolocation is 45.7552233, 24.1164358999999