Publicat: 17 Februarie, 2015 - 15:55

Concursul internațional “That’s Eat!”, o iniţiativă a Grupului Intesa Sanpaolo, împreună cu subsidiara locală Intesa Sanpaolo Bank, a dublat în ultimele 3 luni comunitatea platformei “Live Inspire” (www.liveinspire.com) până la peste 600.000 de fani. Astfel potrivit Facebrands.ro, “Live Inspire” se află pe primul loc în topul categoriei “Bănci și servicii financiare” și în primele 130 în clasamentul general dintre toate cele peste 27.000 de pagini Facebook monitorizate în România. 

Platforma globală de comunicare “Live Inspire” susţine cardul de debit Visa INSPIRE de care beneficiază acum peste 30.000 de oameni și în România. Cardul cu tehnologie contactless are printre beneficii și retragerile gratuite de la o rețea de circa 10.000 de ATM-uri ale subsidiarelor băncii din 12 ţări. Pe lângă România în acest proiect sunt implicate în paralel și alte țări ca Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și Egipt, unde Intesa Sanpaolo Group deţine bănci subsidiare locale. 

“Live Inspire” promovează în prezent noutățile legate de Expo 2015 Milano, unul dintre evenimentele de marcă la nivel global ale acestui an în întreaga lume. Intesa Sanpaolo este partener global al expoziției universale Expo 2015. România şi-a anunţat oficial participarea la Expo 2015 Milano încă din anul 2011, fiind al cincilea stat din cei 147 de participanţi şi prima ţară din Uniunea Europeană care s-a înregistrat formal. Expo 2015 va reprezenta, pe durata celor 6 luni de desfăşurare, un loc unic de întâlnire între participanţii oficiali şi cei peste 20 de milioane de vizitatori aşteptaţi la acest eveniment unic.

În România ambasadorii iniţiativei "Live Inspire" ce au susţinut în timp lansarea oficială și dezvoltarea acestui proiect sunt bloggeri cunoscuţi ca: Adi Hădean, Cristina Bazavan, Cristian China-Birta şi Laura Adamache. 

Pagina de Facebook "Live Inspire" a fost construită de Grupul Intesa Sanpaolo pentru a crea o comunitate globală virtuală în jurul conceptului „inspiraţie”. Lansată în 2012, pagina a atras până în prezent peste 633.000 de fani şi a creat un spațiu virtual unic unde oamenii din întreaga lume pot afla detalii despre proiecte și experiente noi cum este și Expo 2015. 

Intesa Sanpaolo este printre primele grupuri bancare din zona euro, cu o capitalizare de piață de peste 40 miliarde euro (la 30 decembrie 2014). Cu o istorie de peste 400 de ani, Grupul Intesa Sanpaolo oferă servicii pentru circa 20 milioane de clienţi. În Italia este lider în toate domeniile de activitate (retail, corporate și wealth management). Grupul are o prezenţă semnificativă în Europa Centrală şi de Est cu peste 1.400 de sucursale aparţinând subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce oferă servicii bancare pentru persoane fizice şi companii în 12 ţări din regiune.

"Live Inspire" este un proiect inovator, special conceput cu scopul de a promova inspirația și inovația în toate formele și manifestările acesteia de la artă până la gastronomie și tot felul de proiecte speciale și evenimente ca Expo 2015 Milano.