Publicat: 20 Iunie, 2014 - 17:52

 

Acuzațiile aduse de Bercea Mondial sunt un atac la independența justiției, spune şefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu. 

"Se urmăreşte decrebilizarea mea ca persoană şi ca preşedinte al Curţii Supreme. Nu mă intimidează asemenea lucruri, dimpotrivă mă întăresc", a declarat Livia Stanciu pentru Gândul.

Consiliul Superior al Magistraturii cere Inspecţiei Judiciare să facă verificări în vederea apărării independenţei justiţiei, după ce au fost făcute declaraţii referitoare la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi.

Anunţul CSM vine la o zi după ce, direct din duba care îl ducea la DNA, Bercea Mondial a susţinut că o parte din banii pe care i-ar dat pentru a scăpa de închisoare ar fi ajuns la şefa DNA, Laura Codruta Kovesi, şi la preşedintele ICCJ, Livia Stanciu.
 
"CSM, aşa cum prevede legea, a avut reacţia şi a ieşit cu acel comunicat de presă. A sesizat corect şi din oficiu. Eu intenţionam să fac o cerere pentru apărarea reputaţiei profesionale şi pentru apărarea independeţie Justiţiei. Atacul este la independenţa Justiţiei, la adresa instituţiei pe care o reprezint şi la adresa mea ca persoană. CSM a avut o reacţie imediată şi mi s-a părut corect să se procedeze aşa. S-a sesizat Inspecţia Judiciară care va verifica acest aspect. Parchetul de asemenea care este organul abilitat va efectua cercetările necesare”, a mai spus președinda Curții Supreme.

”Este inadmisibil ce se întâmplă, iar afirmaţiile făcut sunt de o gravitate extraordinară. În primul rând sunt atacuri la adresa instituţiei şi se urmăreşte decrebilizarea mea ca persoană şi ca preşedinte a Curţii Supreme. Nu mă intimidează asemenea lucruri, dimpotrivă mă întăresc", a subliniat Stanciu.