Publicat: 15 Aprilie, 2019 - 08:30
Share

Update: Dragnea a parasit sediul ÎCCJ: "Mă împingeţi în halul ăsta? Nu mă lăsaţi să plec", a declarat şeful PSD.

Update: Judecătorii au admis cererea avocaţilor lui Dragnea şi au amânat procesul
„Completul de 5 judecători a hotărât admiterea cererilor de amânare ca aceştia să-şi pregătească apărarea”, a spus preşedintele completului după deliberări, subliniind că termenul de 20 mai ar putea fi ultimul.
Magistraţii au admis cererile avocaţilor de amâna procesul.
„Cerere de amânare a judecăţii. De constatare a încheierii cercetării judecătoreşti după pronunţarea conflictului constituţional. Noi considerăm că unul din motivele noastre de apel aproape identic face obiectul acestei cereri, a unui conflict juridic de natură constituţională. Această cerere pe rolul CCR poate avea caracter de chestiune prealabilă. Considerăm că e normal să se aştepte soluţionarea acestui conflict. (...) Dacă instanţa rămâne în pronunţare anterior CCR, nu ar mai exista un remediu procesual dacă s-ar constata compunerea nelegală. (...) Să nu constataţi încheiată cercetarea judecătorească şi să amânaţi”, a cerut în instanţă Adrian Toni Neacşu, avocat în dosar.

Update: Dragnea, declaraţii în faţa instanţei: „Doamna preşedinte, aşa cum am spus şi la fond, sunt total nevinovat. Nu am avut cunoştinţă că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, n.r.) şi Stoica (Anisia, n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus că aceste două salariate nu se prezintă la locul de muncă. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menţine pe cele două în funcţie. Nu sunt de acord cu afirmaţiile din motivarea de la fond că aş fi minimalizat nişte atribuţii. Nu am coordonat sau controlat DGASPC Teleorman, care nu se afla în subordinea mea ci a Consiliului Judeţea, potrivit legii. Atribuţiile de coordonare directă le aveau colegiul director şi secretarul judeţului”, a declarat Liviu Dragnea, în faţa magistraţilor.

Nou termen în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este aşteptat astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii judecă un nou termen în procesul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. În primă instanţă, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Dragnea trebuia să se prezinte la termenul de acum o lună, însă era internat în spital, aşa că judecătorii au decis să amâne procesul pentru astăzi.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a contestat la Curtea Constituţională felul în care au fost formate completurile de 3 judecători de la Înalta Curte.

Este vizat şi completul care l-a condamnat iniţial pe Liviu Dragnea, iar o decizie a Curţii Constituţionale este aşteptată vineri.

Tag-uri Nume: