Publicat: 6 Iunie, 2016 - 17:17
Share

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, că după numărătoarea a peste 90% dintre voturi PSD a câștigat toate primăriile din Capitală, iar în 14 județe partidul are majoritatea și va putea da președinții de consilii județene.

”Au apărut majoritatea rezultatelor din țară, s-au numărat peste 90% din secțiile de votare. La primăria Capitalei este pentru prima dată când un partid politic după Revoluție câștiga tot, și Primăria Generală, și primăriile de sector. Asta înseamnă o responsabilitate uriașă. Această încredere acordată de bucureșteni nu este un cec în alb. Echipa este una de la care bucureștenii așteaptă rezultate imediate, așteaptă ca programele să fie puse în aplicare. Au toată susținerea mea și a întregului partid”, a declarat Dragnea.

”În ceea ce privește votul politic din București, avem 24 de mandate, ALDE are patru mandate. Avem posibilitatea ca PSD, UNPR și ALDE sa facă majoritatea în Consiliul General. La Sectoarele 2, 3, 5 și 6 PSD poate face majoritate cu ALDE. La Sectoarele 1 și 4 așteptăm numărătoarea finală. În restul țării, pentru consiliile județene, în 14 județe PSD are majoritate singur și va putea pune președinții de consilii județene. În alte 11 județe putem face majoritate doar cu ALDE.  În alte două județe putem face majoritate PSD - UNPR - ALDE. În ceea ce privește reședințele de județ, PSD a câștigat 19 reședinte de județ, dintre care șase sunt noi. Am pierdut, de asemenea, trei reședințe de judet pe care l-am avut”, a mai spus liderul PSD.

”Mâine vom avea un CEx în care vom discuta strict despre formarea majorităților. Din informațiile parțiale , PSD are un număr de primării mai mare decât numărul de primarii cu care a intrat în aceste alegeri”, a mai precizat Liviu Dragnea.