Publicat: 2 Ianuarie, 2021 - 17:09
Share

Liviu Dragnea, Radu Mazăre, Sorin Blejnar sau Alina Bica sunt doar câteva dintre numele grele care ar putea ieși din închisoare anul acesta.

Fostul lider al social-democraţilor, Liviu Dragnea, ar putea fi eliberat condiţionat, iar fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, s-ar putea întoarce în Madagascar, după ce Tribunalul de acolo a decis că a fost extrădat abuziv.

Totul ar putea deveni posibil după ce pedepsele unora dintre aceştia ajung la final sau unii dintre ei au uzat de căile extraordinare de atac, cum este şi cazul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT.

Ea a făcut recurs în casaţie, s-a judecat şi pe 13 ianuarie ar putea scăpa de pedeapsa de patru ani de închisoare pe care a primit-o pentru favorizarea făptuitorului, în speţă a lui Ovidiu Tender.

Tot anul acesta ajunge la final cu pedeapsa şi fostul lider al PSD, Liviu Dragnea dar, pe 12 ianuarie, acesta îşi joacă încă o dată cartea la ICCJ şi sunt şanse foarte mari ca el să scape de puşcărie, având în vedere şi problemele de sănătate pe care le are. În plus, peste câteva luni, împlineşte termenul de executare. Dragnea a şi lucrat la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat. Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Posibilitatea ieșirii din penitenciar este valabilă şi pentru Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: