Publicat: 2 Octombrie, 2020 - 15:22
Share

Autor: 

Publicat: 14 Decembrie, 2011 - 05:05
Editorialist

Alegerile locale au scos la iveală, cu un dramatism nemaiîntâlnit, hidoșenia unui regim politic care se pretindea pur și imaculat, dar care acum a arătat tuturor  cât este de putred pe dinăuntru. În disperarea lor de a pune mâna pe putere, aceste figuri toxice și-au dat masca jos, arătându-și adevărata față de ipocriți, hoți și mincinoși.

La Capitală a ajuns primar general o panaramă (termenul îi aparține) despre care există suspiciuni rezonabile că, pe de o parte, șantaja dezvoltatorii imobiliari cu procese pentru a  le bloca investițiile și, pe de altă parte, făcea trafic de influență prin primării în favoarea cârciumarilor care se înstăpânesc ilegal pe terenurile din parcuri. Personajul a inițiat vreo 400 de procese prin care a blocat diverse investiții, dar și-a retras miraculos acțiunea și din alte vreo 100 de procese, după ce  se spune că preopinentul a avut  rodnice „discuții de lucru” cu patronii respectivi.

La sectorul 1,  ordinul a fost să iasă neapărat Clotilde Armand. Zbaterile isteroide ale acesteia au fost fenomenale. Ce-o mână în luptă pe această femeie, care pleacă de la 15.000 euro pe lună la Bruxelles la 2.000 de euro salariul de primar? Ce-ar urma să facă ea, musai în această primărie a Sectorului 1, de-o vânează de trei rânduri de alegeri?  Urmează să aflăm, dar când va fi prea târziu.

Asistăm la lucruri fără precedent în această țară și rar de întâlnit în lume. Nici în Belarus nu cred că există atâta grosolănie, agresivitate, minciună, tupeu și nesimțire. S-a ajuns până acolo încât un comando de 3 membri ai USR-i, ghidonați de însuși șeful biroului electoral de sector - un procuror haștagist notoriu -  a pătruns, noaptea ca hoții,  în camera unde erau sacii cu buletinele de vot, punând deoparte, cum s-a văzut, voturile de la anumite secții. Mai mult spectacol al fraudei decât să vedem USR-ii, noaptea ca hoții, cărând sacul de voturi în spinare,  nu se poate imagina…

S-ar putea spune că situația trebuie investigată de procurori, dar procurorul era chiar acolo, în fruntea trebii, el dirija operațiunea! Acesta este simbolul regimul iohannist – procurorul îi conduce în hoție pe cei care ar fi trebuit anchetați, nu protejați. Respectivul procuror demult n-avea ce să mai caute în magistratură pentru convingeri politice afișate, dar Sistemul,  dimpotrivă, îl pune șef peste un birou electoral special pentru a ține tira furturilor.

Ceva este suspect în această stare de fibrilație politică a regimului iohannisto-securist. Alegerile locale nu sfârșesc ceva,  ci pregătesc ceva. Au fost doar o repetiție finală pentru asaltul final de la parlamentare.

Este de așteptat ca răul cel mare să urmeze.După capitularea economică și eliminarea elitelor, România se află în pragul etapei ultime a îngenuncherii sale, capitularea politică. Pregătirile se apropie de final.

Propaganda de tip nazist a turat motoarele  încă din urmă cu un an. Între „Germania fără evrei” și „România fără pesediști” nu e nicio diferență de conținut, ci doar de spațiu și de timp. Noul Goebbels al vremurilor noastre, recitator în spume al versetelor despre „ciuma roșie”, a fost premiat cu o sinecură în Parlamentul European.

Din străinătate au fost parașutați tot felul de chichirăi, năsui, fritzi, și clocotilde, repartizați în diverse noduri de rețea. Conservele pitulate din vreme pe coridoarele în penumbră de la Bruxelles au fost reactivate și aduse în lumină, pe scaune de europarlamentari.

Liderul PNL a lucrat din greu pe teren: „Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate!”, erau îndemnurile ideologice, profund umaniste și democratice,  ale marelui liberal către detașamentele de asalt ale partidului. „Știu bine satrapii din județele din sud. (...) Cu ochii pe ei și cu parul pe ei, cu plângeri penale!”, țipa la un miting din Teleorman  același Orban,  falnic „urmaș al brătienilor”, ajuns prim-ministru.

Provocările cu plăcuța suedeză, discursurile paranoide lansate fără încetare de la Cotroceni, îndemnurile „puneți bâta pe ei” ale premierului (!!!) României, organizarea bandelor de derbedei ai străzii care, pentru intimidare, au misiunea să-i agreseze, în public sau la domiciliu, pe indezirabilii acestui regim odios, organizarea de  parastase-avertisment sub fereastra altor lideri, precum făceau legionarii în secolul trecut, scuipatul în față al celor considerați ostili, demonizarea infernală a liderilor care puteau ține în viață PSD (după Dragnea a urmat Gabriela Firea), crearea haștagismului ca ideologie a lumpenului cu gulere albe, mângâierea pe creștet a detașamentelor de asalt ce intoxică spațiul public cu voma agresiunilor verbale și fizice – toate acestea reprezintă realizările lui Werner Iohannis și tabloul pregătitor al asaltului final.

 Față de această realitate care sufocă România, PSD doarme. Iar somnul rațiunii naște monștri. Rezultatele PSD la locale nu se datorează rectitudinii politice a acestui partid, ci eforturilor individuale și bătăliilor duse în teritoriu, pe persoană fizică, de candidații de primari și consilieri, care se luptau pentru ei, nu pentru gloria partidului.

Miercuri seara, fiind invitat la o televiziune, Ciolacu a avut o nouă „sesiune de smiorcăieli” despre   prestațiile lui Iohannis, Orban, Barna et Co... Întrebat, direct, dacă tot enumeră atâtea lucruri rele despre Iohannis, de ce partidul nu-l suspendă, Ciolacu s-a speriat, și-a scuipat în sân, excluzând „categoric” acest lucru.

Pentru Ciolacu, văicăreala veselă este forma supremă a luptei politice, maximul ce poate face. Zâmbește fălos cu „mândria de a fi în opoziție”. Dar Ciolacu este nu opozantul, ci complicele acestui regim odios; el este la fel de responsabil – prin inacțiune, lașitate, supușenie și prostie  - cu cei de la putere pentru halul în care a ajuns societatea românească. Iar electoratul - mai ales cel al PSD, jignit, scuipat și batjocorit de Iohannis -   are nevoie de învingători, nu de jelitori ai propriei lor impotențe.

 

 

 

 

.

Topic: 

Format: