Publicat: 25 Aprilie, 2018 - 10:57
Share

Începând cu această lună, câteva mii de locatari din București își pot achita costurile de întreținere direct de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, dezvoltat de NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de plăți electronice din România. Astfel, în total, locatarii a peste 45.000 de apartamente din București, Constanța, Iași, Bacău, Timișoara și Brașov își pot achita întreținerea din aplicația mobilPay Wallet. 
Potrivit companiei NETOPIA, plata întreținerii prin mobilPay Wallet se poate face în prezent de către locatarii care utilizează serviciile a trei companii de administrare a imobilelor: Scomet Administrare Imobile SRL, Deskis Solutions SRL și Bloc Expert SRL. Începând cu această lună, alte câteva mii de bucureșteni vor putea plăti întreținerea direct din aplicație, în baza noului parteneriat dezvoltat de Bloc Expert SRL și compania Blocman SRL, parte a grupului de firme MP Group.
„Ne dorim să aducem inovația în servicii simple, care să ușureze viața de zi cu zi a utilizatorilor noștri. Alte câteva mii de locatari au de acum posibilitatea să înlocuiască vizita lunară la administratorul blocului cu o simplă comandă de pe propriul smartphone. Astfel, își vor putea plăti rapid și comod toate serviciile de întreținere lunare, fară a mai fi condiționați de un anumit program de plată”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilpay.
Pentru a avea acces direct la plata întreținerii prin portofelul digital dezvoltat de NETOPIA mobilPay, locatarii din portofoliul Blocman își pot descărca aplicația mobilPay Wallet gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android. Aplicația poate fi folosită pentru a efectua diverse tipuri de plăți în mai multe domenii de interes: facturi, reîncărcări, transport, benzinării, restaurante și supermarketuri.
Datele NETOPIA arată că în ultimul an valoarea plăților făcute prin aplicația mobilPay Wallet depășește 10 milioane de lei, înregistrând o creștere de 30% față de anul precedent. Suma medie achitată cu portofelul digital mobilPay Wallet în ultimul an este de 102,5 lei. Cele mai multe tranzacții au fost realizate din București și Cluj, preponderent de către bărbați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 44 de ani.

Despre Netopia mobilPay și primul portofel digital, mobilPay Wallet

NETOPIA mobilPay este cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, companie 100% românească, bazată pe inovaţie de top şi tehnologie de ultimă generaţie. Peste 4.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.

În 2013, compania a lansat avangarda plăţilor mobile, offline şi online, mobilPay Wallet. Aplicaţia este cea mai premiată soluţie de plată din România şi primul produs tech românesc premiat şi consacrat în Silicon Valley. Este o soluție complet gratuită pentru utilizatori, iar plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată online. 

Fiecare plată este securizată, iar utilizatorii mobilPay Wallet achită inteligent, în mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour Hipermarket și Carrefour Market, Selgros, Carrefour Express Pronto și Cora, facturi de telefonie, internet și TV (Orange, Vodafone, UPC, Telekom Fix), facturi de utilități, reîncărcarea de cartele prepaid, transport public în diferite orașe ale țării, parcări, întreţinere la bloc sau la restaurante. De asemenea, consumatorii pot achita produse şi servicii la peste 4.000 de comercianți online, totul printr-o simplă scanare de QR.

În 2017, aplicaţia a primit inclusiv distincţia „Cel mai bun produs fintech”, în cadrul Global Startup Awards, etapa locală, după ce a fost numită, gradual: „Premiera anului în offline” în cadrul Galei No Cash în 2015, premiera anului la categoria „Soluţii de plată nebancare” tot în cadrul Galei Nocash 2014, şi a obţinut, tot în 2014, primul loc la Mobile Awards România, la categoria Payment.

 

Tag-uri Nume: