26 mai 2022

Lotul Naţional de Paraclimbing se întoarce cu locul 2 şi 3 de la Los Angeles

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Răzvan Nedu şi Ionela Grecu, cei doi sportivi ai Lotului Naţional de Paraclimbing au participat la Los Angeles la ultima Cupă Mondială de Paraclimbing din acest an, cu o dublă reuşită: locul 2, respectiv 3.

Răzvan şi Ionela au concurat la categoria visually impaired a sportivilor cu deficienţe de vedere. Răzvan Nedu, proaspăt vicecampion mondial la Campionatul Mondial de Paraclimbing din septembrie, a obţinut duminică argintul, fiind foarte aproape de experimentatul sportiv nipon Kobayashi Koichiro (53 de ani, de cinci ori Campion Mondial, care a căţărat câteva mişcări în plus şi a obţinut aurul a sezonului în clasa B1.

Răzvan Nedu este căpitanul Lotului Naţional de Paraclimbing şi instructor de escaladă la Climb Again. ‘înainte de plecarea la Los Angeles am spus că 2021 a fost anul de argint pentru mine. După Cupele Mondiale din Austria şi Franţa şi Campionatul Mondial din Rusia, am sperat la aur în SUA. Dar, e clar că închei anul competiţional cu argint. Nu a fost să fie aur, dar experienţa din Los Angeles mă bucură şi mă voi concentra pe sezonul competiţional viitor.’ a declarat Răzvan după concurs.

Ionela Grecu : ‘M-am situat a treia la categoria B3 (Masterclass) şi rezultatul mă face să am şi mai multă încredere în mine pentru următorii ani competiţionali. Cred că pas cu pas se poate ajunge la performanţă. Nimeni nu ar fi crezut acum câţiva ani că aş putea fi un sportiv cu rezultate internaţionale. Le mulţumesc celor care au crezut în mine, Asociaţiei Climb Again şi tuturor colegilor din lotul naţional’

Claudiu Miu, antrenor şi fondatorul Asociaţiei Climb Again: ‘Am avut un an competiţional foarte bun şi am adus medalii pentru România de la toate concursurile internaţionale la care am participat. Lotul Naţional de Paraclimbing este tot mai puternic , iar acest sport devine tot mai popular. Vom continua să ne antrenăm şi să atragem cât mai mulţi copii cu dizabilităţi către escaladă, pentru că sunt convins că există între ei mulţi viitori campioni.’

Climb Again a dezvoltat primul centru de terapie prin escaladă din Europa la Bucureşti şi coordonează Lotul Naţional de Paraclimbing al României. Anul acesta rezultatele extraordinare de la Cupele Mondiale de Paraclimbing şi de la Campionatul Mondial din Moscova au confirmat valoarea şi ascensiunea acestui sport în România.

Partenerii Lotului Naţional de Paraclimbing sunt: Fundaţia Superbet, Decathlon România, Viva Credit, Zuzu, Groupama Asigurări, Kaufland România, Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă şi Comitetul Naţional Paralimpic Român.

Asociaţia Climb Again este o organizaţie non-guvernamentală afiliată la Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă (FRAE), fondată şi condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă. Din 2014, Climb Again organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, sprijin psiho-emoţional şi kinetoterapeutic pentru copii şi tineri cu dizabilităţi: deficienţă de vedere, de auz, tulburări neuromotorii, deficienţe asociate. Climb Again este şi coordonatorul Lotului României de Paraclimbing.