Publicat: 30 Mai, 2018 - 09:05

Lotul olimpic de filosofie a obţinut doua menţiuni la a XXVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Filosofie (IPO), desfasurata în perioada 23-27 mai în localitatea muntenegreana Bar.

Performanţa a fost realizată de elevii Iulia Natalia Mitrache (Colegiul Naţional "Gheorghe Ţiţeica" din Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinţi) si Ştefan Capmare (Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Onesti, jud. Bacău). Cei doi liceeni au fost selectaţi în urma rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Filosofie (premiul I si premiul al II-lea) si la testul de limbă străină.

Tema generală a competiţiei din acest an a fost Environment (Mediu înconjurător) si a prilejuit prezentări si dezbateri academice, atât pentru elevi, cât si pentru profesorii prezenţi. La evaluarea lucrărilor au participat prof. Elena Florina Oţet (Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucuresti), membru fondator al competiţiei si membru al juriului internaţional si prof. Eugen Stoica, membru al juriului si comitetului internaţional.

Anul acesta au participat peste 100 de concurenţi din 50 de ţări (Europa, Asia, America de Nord si America de Sud).

Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia si Ungaria si este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate ediţiile organizate până în acest moment si a găzduit de două ori această olimpiadă: în 1998, Brasov, si în 2008, la Iasi. Ediţia următoare a IPO se va desfăsura în Italia.

Tag-uri Institutii: