Publicat: 13 Iunie, 2018 - 11:15
Share

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) anunţă oficial lista instituţiilor publice în cadrul cărora tinerii cu studii în străinătate se pot înscrie pentru stagii de practică (management shadowing) desfăşurate în vara sau toamna anului 2018.

Specificul "SMART Internships" îl constituie expunerea la cel mai înalt nivel în cadrul instituţiilor gazdă - cel decizional - şi activitatea de impact a stagiarilor pe durata activităţii lor. Perioada de înscriere în competiţia pentru aceste stagii se încheie pe 18 iunie, ora 23.59 (EEST).

Aflat la cea de-a şasea ediţie, programul "SMART Internships" pune la dispoziţia tinerilor cu experienţa academică internaţională stagii de practică în instituţiile publice din România. Ne sunt alături în 2018 instituţiile fidele din anii precedenţi: Administraţia Prezidenţială, Reprezentanta Comisiei Europene, Institutul European din România, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Centrul Europe Direct Bucureşti pentru romanii de pretutindeni.

În plus, anul acesta ni se alătură: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), Institutul de Biologie Bucureşti dar şi alte instituţii ce li se vor adăuga pe parcurs şi asupra cărora vom reveni cu informaţii în curând.

Programul "SMART Internships" 2018 oferă peste 25 de stagii de practică în cadrul instituţiilor amintite mai sus. Urmează să revenim cu şi mai multe locuri oferite în cadrul instituţiilor publice din România.

Stagiile se vor derula în perioada vacanţei universitare şi vor avea o durată de una până la trei luni, cu posibilitatea prelungirii acestora. Studenţii şi proaspăt absolvenţii cu experienţa internaţională de studii care doresc să desfăşoare astfel de stagii trebuie să completeze acest formular online şi să trimită prin e-mail la adresa [email protected] o scrisoare de motivaţie de aproximativ 500 de cuvinte, cu diacritice, şi un CV actualizat (ambele în română sau engleza) până la data de 18 iunie, ora 23.59 (EEST). Anunţarea candidaturilor câştigătoare va avea loc în perioada 19-20 iunie 2018.

Pentru mai multe detalii, lista completă a poziţiilor disponibile şi calendarul proiectului, vizitaţi: http://bit.ly/InstitutiiPartenereSI