Publicat: 17 Septembrie, 2014 - 18:23
Share

În cadrul unei conferinţe de presă organizată miercuri, 17 septembrie, Lucia Varga, deputat PNL, fost ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, a prezentat argumentele prin care premierul Victor Ponta îl contrazice pe deputatul Victor Ponta, având ca temă de această dată proiectul de lege privind Codul Silvic.

 

Astfel, în octombrie 2013, sub semnătura lui Victor Ponta, era depus la Parlament un proiect de lege pentru modificarea Codului Silvic, care prin prevederile sale, iniţiate de doamna Varga, în calitate de ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură şi susţinute de PNL contribuiau la combaterea corupţiei, sprijinirea agenţilor economici din industria lemnului şi a proprietarilor de păduri. Însă, odată ajuns în comisiile din Parlament, această formă a Codului Silvic a suferit modificări radicale, iar schimbările reformatoare de protecţie şi conservare a pădurilor au fost eliminate, premierul Ponta cedând presiunilor baronilor locali ai PSD.

Pe de altă parte, la data de 3 iulie 2014, premierul Victor Ponta, în calitate de deputat a semnat alături de alţi 127 colegi din PSD un proiect de lege pentru modificarea Codului Silvic, care menţine actuala stare de fapt din domeniul silvic, şi, totodată, întreţine corupţia din sistem.

„Mă întreb cum poate convieţui premierul Victor Ponta cu deputatul Victor Ponta şi mi-e şi teamă să mă gândesc ce s-ar întâmpla, dacă ar exista şi preşedintele Victor Ponta. Este evident că PSD nu are o viziune în domeniul silvic şi că ocroteşte interesele de partid. Acest lucru reiese şi din graba cu care se doreşte dezbaterea proiectului de modificare a Codului Silvic susţinut de PSD, pe care doamna ministru Pană îl vrea aprobat până la 8 octombrie 2014, după propriile declaraţii. Nu cumva graba aceasta este generată de teama pierderii preşedinţiei, de teama unei noi majorităţi care să aprobe un Cod Silvic pro-reformă şi nu unul care să menţină mafia lemnului?”, a declarat fostul ministru liberal, Lucia Varga.

Duplicitatea lui Victor Ponta este evidentă şi are drept scop girarea unui proiect de Cod Silvic care dă în continuare mână liberă jafului din pădurile României şi care protejează mafia binecunoscută din acest domeniu.

Totodată, deputatul liberal a precizat că Partidul Naţional Liberal va amenda în procesul legislativ de la Camera Deputaţilor proiectul depus de PSD, semnat şi de Victor Ponta, pentru a reduce defrişările ilegale şi a scoate pădurile din sfera interseselor oculte ale baronilor PSD.

„PNL rămâne consecvent în ceea ce şi-a propus, vom depune amendamente astfel încât să sprijinim dreptul de proprietate, să protejăm pădurile şi să păstrăm acest bun naţional pentru generaţiile viitoare. Iar săptămâna viitoare vom asista la un film „Ponta contra Ponta” şi mă rog să nu avem un film „Ponta contra românilor”, a concluzionat Lucia Ana Varga, vicepreşedinte PNL.