6 iulie 2022

Lucian Bode: Structurile MAI vor fi mobilizate la maximum

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Este un prim test major pentru Poliția Română și alte structuri ale Ministerului de Interne. Au fost relaxate special regulile de protecție sanitară, așa că va fi o provocare pentru forțele de ordine să prevină tulburări ale ordinii publice, în noaptea de Înviere și în minivacanța de 1 mai. La malul mării se va organiza o slujbă pe plajă.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a explicat la TVR 1, în ce fel vor fi asigurate măsurile de protecție mai ales în noaptea de Înviere când oricine poate participa la slujba și să circule fără restricții până dimineața.

Minivacanță de Paști și 1 mai nu trebuie înțeleasă că un prilej de relaxare totală, avertizează ministrul de Interne, Lucian Bode, invitat în Ediția specială de la ora 13. Indiferent unde își vor petrece sărbătorile, românii sunt invitați să respecte restricțiile sanitare și de distanțare.

”Structurile MAI vor fi mobilizate la maximum în activitățile de gestionare a manifestărilor religioase, ocazionate de sărbătoarea Paștelui, în special prin asigurarea unei prezente active atât în zonele de agrement cât și în principalele noduri rutiere (…) Vom avea peste 14 mii de efective, noi estimăm că vor participa la slujba de înviere peste 1,7 milioane de persoane. Activitățile se vor concentra și pe respectarea măsurilor sanitare, monitorizarea permanentă a punctelor de trecere a frontierei de stat și nu în ultimul de rând structurile noastre se vor concentra și pe activitățile curente (…) Pentru noaptea de Înviere circulația este permisă între orele 20.00 și 5.00 dimineață fără a avea nevoie de acea declarație. Este permisă activitatea cultelor religioase atât in interiorul cât și în exterior cu respectarea masurilor sanitare, distanțare socială – 2 metri în interior, 1,5 metri în exterior”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.