4 octombrie 2022

Lucian Romașcanu: Am avut marea onoare de a primi Ordinul Mușatinilor din partea Arhiepiscopiei, din mâinile IPS Calinic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prezența Ministrului Culturii la sfințirea Mănăstirii Sfântul Ilie din Șcheia, Suceava

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat ieri, 20 iulie, la sfințirea Mănăstirii Sfântul Ilie de lângă Suceava, ctitorie din 1488 a lui Ștefan cel Mare și Sfânt. În cadrul evenimentului, Ministrul Culturii a primit, din partea Arhiepiscopiei, Ordinul Mușatinilor oferit de IPS Calinic.

Mesajul Ministrului Culturii:

„În primul rând un La Mulți Ani din suflet eroilor români ai aerului! Oamenilor de mare curaj care îmblânziți cerul, Sfântul Ilie să vă ocrotească!

La Mulți Ani și tuturor celor care poartă numele Sfântului Ilie, să fiți sanatoși și bucuroși!

Am participat astăzi la o slujbă de o frumusețe aparte oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, de PS Damaschin, Episcopul Rădăuților împreună cu un sobor de preoți cu har și voci de vis.

Am avut marea onoare de a primi Ordinul Mușatinilor din partea Arhiepiscopiei, din mâinile IPS Calinic, unul din momentele ce rămân în suflet și care sunt un îndemn de a încerca să mă ridic la nivelul așteptărilor vremelnicei demnități pe care o ocup.

Am vizitat apoi Fălticenii, Muzeul Ion Irimescu, care găzduiește o colecție impresionantă a unuia din cei mai mari sculptori ai României.

La finalul acestei zile minunate am avut bucuria întâlnirii cu multi din primarii Partidului Social Democrat din județul Suceava, oameni vrednici, dedicați comunităților lor.”

Sursa foto cdep