18 august 2022

Lucrări de amenajare a intrării principale în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia derulează lucrări de amenajare la intrarea principală, necesare pentru confortul pacienţilor şi îndeplinirea condiţiilor de evacuare impuse de ISU. Astfel, accesul în incita spitalului a personalului şi pacienţilor, care se prezintă la internare programată (continuă sau de zi), se efectuează din Bulevardul Transilvaniei, pe intrarea secundară (provizorie) din curtea interioară dintre corpurile A şi C.

Constructorul a început organizarea şi amenajarea de şantier, accesul fiind restricţionat pe intrarea principală. Foarte important de specificat este că pentru pacienţii care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), accesul va rămâne neschimbat şi se va face tot pe poarta principală a unităţii sanitare!

Valoarea totală a proiectului „Amenajare intrare principală SJU Alba Iulia” este de 459.219 de lei (fără TVA), bani alocaţi de către Consiliul Judeţean Alba (în subordinea căruia se află spitalul), iar durata lucrărilor este de patru luni.

Lucrările de amenajare la intrarea principală sunt necesare, în primul rând, pentru îndeplinirea condiţiilor de evacuare impuse de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba. Acestea constau, în linii mari, în spargerea platformei şi a scărilor de acces existente, în extinderea zonei de intrare către trotuar, în închiderea noii extinderi (care va fi executată). De asemenea, vor fi montate uşi de evacuare conforme impuse de către ISU şi va fi constituită o rampă adecvată de acces pentru persoane cu dizabilităţi.

Mulţumim pacienţilor pentru înţelegere!

Sursa foto SJU Alba Iulia