25 iunie 2022

Lucrări de înfiinţare şi reabilitare a trotuarelor, la Mangalia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, execuţia de lucrări pentru înfiinţarea, reabilitarea şi modernizarea trotuarelor, pe mai multe artere rutiere din localitate.

Astfel, pe porţiunea de drum, cuprinsă între Castelul de Apă, de la ieşirea spre comuna Albeşti şi intersecţia cu strada Portului, pe ambele sensuri de circulaţie, se lucrează la reabilitarea trotuarelor existente, dar şi la înfiinţarea unora noi, acolo unde nu există trotuare de încadrare.

Conform unor proiecte ale municipalităţii, în Mangalia au fost realizate mai multe lucrări de reabilitare a trotuarelor şi aleilor de acces în blocuri pentru satisfacerea nevoii de circulaţie urbană, în condiţii de confort şi siguranţă.

„Întrucât strada Oituz este una dintre arterele importante ale oraşului, era imperios necesar să începem amenajarea trotuarelor din această zonă. Cartierele Mangaliei s-au extins foarte mult în ultimii 20 de ani, însă, în cele mai multe dintre acestea nu s-a intervenit la capitolul utilităţi, străzi şi trotuare. Actuala administraţie locală a contractat fonduri guvernamentale, dar şi europene pentru modernizarea tramei stradale din mai multe cartiere şi zone centrale ale oraşului. Continuăm pe această linie şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să putem moderniza toate cartierele, conform dorinţelor cetăţenilor”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

În prezent, se intervine cu lucrări de montare a bordurilor şi pregătirea terasamentului, în vederea turnării covorului asfaltic, dar şi la trasarea noilor trotuare. Totodată, în acelaşi cartier vor fi amenajate alei de acces în blocuri şi locuri de parcare.