3 iulie 2022

Lucrări de modernizare a opt străzi din zona Chitila Triaj

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dat luni ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a opt străzi din zona Chitila Triaj. Este vorba de străzi subdimensionate din punctul de vedere al cerinţelor actuale de trafic: Poiana Ursului, Buclei, Fiordului, Mamaia, Medreşti şi Drumul Gării, Eugen Brote şi Drumul Lăpuş.

„Astăzi, după 30 de ani de neputinţă şi nepăsare din partea fostelor administraţii locale, asfaltăm şi modernizăm zonele defavorizate din Sectorul 1. Modernizarea acestor străzi era absolut necesară, erau simple drumuri de pământ, situaţii incompatibile cu statutul de capitală a unui stat european. Voi verifica periodic dacă aceste lucrări respectă standardele de calitate şi prevederile din caietul de sarcini. Ne dorim ca la finalizarea lucrărilor locuitorii Sectorului 1 să beneficieze de toate avantajele asfaltării acestor drumuri: condiţii civilizate de locuit, siguranţă rutieră şi un transport civilizat. Acesta este doar începutul”, a declarat Clotilde Armand.

Lucrările de modernizare ale drumurilor constau în asfaltarea sistemului rutier, construirea de trotuare şi realizarea canalizărilor pluviale. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 3,8 de milioane de lei cu TVA. Anterior demarării acestor lucrări, au fost elaborate documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţie şi documentaţii tehnice conexe (studiu topografic, studiu geotehnic, expertiza tehnică).