Publicat: 11 Decembrie, 2015 - 11:31

Compania Naţională de Căi Ferate informează că lucrările de implementare şi testare a noului sistem de dirijare a traficului au fost finalizate pe segmentele Chitila - Buftea, Buftea – Periş, Periş - Crivina, în staţiile Buftea, Crivina şi Periş, iar în următorul interval orar se fac verificări suplimentare pentru finalizarea lucrărilor şi pe segementul Crivina – Brazi.

Trenurile circulă în continuare în condiţii speciale, de tip cale liberă, ceea ce înseamnă un flux în grafic de 6 trenuri/sens între Bucureşti şi Ploieşti, deoarece pe toată perioada testării noului sistem de dirijare a traficului se diminuează capacitatea secţiilor de circulaţie şi se prelungesc timpii de mers. 

Informaţii despre cauzele întârzierilor care se mai înregistrează în trafic se transmit permanent, prin intermediul instalaţiilor de sonorizare, în toate staţiile de cale ferată de pe traseu. Pentru informaţii actualizate despre orele de sosire sau de plecare în/din staţia Bucureşti Nord călătorii sunt rugaţi să acceseze direct link-ul http://www.cfr.ro/webcam.php, iar pentru trenurile înscrise în circulaţie să solicite informaţii la numărul de telefon 021/9521. 

Vă reamintim faptul că principalele beneficii ale proiectul pilot ETCS/ERTMS nivel 2 sunt îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei şi creşterea capacităţii de transport.