18 septembrie 2021

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, în grafic!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Conducerea Consiliului Judeţean Argeş s-a aflat astăzi (2 septembrie 2021) în teren, într-o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Scopul vizitei a fost stadiul implementării proiectului „Construire corp de clădire nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti”, care este în fază avansată de finalizare.

Aici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş a purtat discuţii cu managerul celei mai importante unităţi medicale din judeţ, Adriana Molfea, directorul medical, dr. Ştefan Costin, şi cu reprezentanţii firmelor de construcţie (asocierea de firme SC Star Trading IMPEX SRL – SC Zeus SA – SC Valah Construct Grup SRL) şi proiectare (firma Eurocerad).

„Ne-am întâlnit cu reprezentanţii constructorului, proiectantul, dirigintele de şantier şi conducerea unităţii sanitare. Lucrările sunt avansate, depăşind deja pragul de 99%, dacă ne referim la structura de rezistenţă, şi 80% la zidărie. Este o investiţie de 85.213 mii lei şi are ca termen de finalizare primăvara anului viitor. Această investiţie este realizată 100% din banii Consiliului Judeţean Argeş. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti are nevoie de acest corp nou de clădire care va avea 120 de paturi. O parte din secţiile din corpul vechi se vor muta în noul corp, dar vom avea şi secţii noi. Saloanele vor avea doar 2, 3 paturi şi grup sanitar propriu. Pentru spitalul judeţean, Consiliul Judeţean Argeş mai are în implementare, în diferite stadii, încă trei proiecte, două pe fonduri europene – Extinderea şi dotarea Ambulatoriului integrat şi Extindere şi dotare spaţii urgenţă şi amenajări incintă şi unul pe PNDL – Consolidarea şi reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, care sunt strâns legate între ele. Practic, după reabilitare şi clădirea veche va arăta ca aceasta.”, a declarat dl. Marius Nicolaescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Din întreaga investiţie, în valoare de 85.213 mii lei, 36.882 mii lei (cu TVA inclus) reprezintă valoarea pentru construcţii – montaj (C+M), iar 32.385 mii lei reprezintă dotările cu aparatură/echipamente medicală, mobilier medical şi general.

Lucrările au început în martie 2020 şi au ca dată de finalizare primăvara anului 2022.
Noul corp de clădire va avea un regim de înălţime S+P+4. Investiţia mai presupune realizarea unei gospodărie de apă, amenajări exterioare, reţele noi de utilităţi pentru: energie electrică, fluide medicale, apă şi canalizare, reţea hidranţi exteriori şi interiori, reţea telecomunicaţii.

Ca organizare funcţională, clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spaţiile tehnice aferente construcţiei, trei adăposturi ALA (apărare locală antiaeriană, adăpost de protecţie civilă executat la subsolurile construcţiilor) şi o zonă destinată prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secţii medicale transferate din clădirea principală a spitalului şi un bloc operator, respectiv:
– La parter: secţia Chirurgie plastică şi Arşi
– La etajul 1: secţia de Chirurgie vasculară
– La etajul 2: Blocul operator (cu Săli de operaţie chirurgie plastică, electrofiziologie şi chirurgie cardio-vasculară)
– La etajele 3 şi 4 secţia Cardiologie.

Stadiul lucrărilor:

# Structura de rezistenţă – realizată într-un procent de 99 %
# Zidărie – 80 %
# Tâmplărie exterioară – 95 %
# Termosistem – 25 %
# Tencuieli interioare – 10 %
# Termohidroizolaţie acoperiş – 30 %
# Instalaţii electrice curenţi tari – 50 %
# Instalaţii termice – 30 %
# Instalaţii sanitare – 20 %
# Reţele exterioare – 10 %
# Utilaje şi echipamente – 20 %

Pentru că în spaţiul virtual au apărut comentarii legate de modul în care se face construcţia, specialiştii (proiectanţi şi constructori) au precizat faptul că aici se respectă întocmai toate normele care ţin de realizarea investiţiei. Mai mult, înainte de a fi demarată lucrarea, au fost necesare şi s-au obţinut zeci de avize şi autorizaţii de la toate instituţiile care avizează astfel de proiecte.