Publicat: 18 Decembrie, 2014 - 14:58
Share

La data de 17 decembrie 2014 s-au desfășurat la Zagreb lucrările primei sesiuni a Consultărilor româno-croate pe problematica economică, în aplicarea Memorandumului de Cooperare dintre ministerele economiei din cele doua tari. 

Presedintele partii romane în cadrul Consultarilor a fost domnul Bogdan Pandelica, secretar de stat în Ministerul Economiei, iar presedintele partii croate a fost domnul Vedran Kruzic, ministru adjunct în Ministerul Economiei.

Conform Agendei, în timpul lucrarilor au fost discutate cai si modalitati de dezvoltare a cooperarii bilaterale în urmatoarele domenii: industrie, comert si investitii, cooperare economica si institutionala la nivel UE. 

La lucrarile Consultarilor au participat experti din cele doua ministere, responsabili pe problematicile mai sus mentionate.

În marja vizitei, domnul secretar de stat Bogdan Pandelica a avut, la 16 decembrie 2014, o întalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Croatia, interesati sa initieze si sa dezvolte proiecte de cooperare/investitionale cu tara noastra.

Nota de background: Schimburile comerciale bilaterale au înregistrat în primele opt luni ale anului 2014 un volum de 142 milioane euro (+18,24% fata de aceeasi perioada a anului precedent), din care exportul 87 milioane euro (+28,54%) iar importul 55 milioane euro (+4,84%).