25 iunie 2022

Lucrările Sesiunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Participarea senatorului Titus Corlăţean la lucrările Sesiunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi la reuniunile Comisiei APCE pentru afaceri politice şi democraţie

Senatorul PSD Titus Corlăţean, membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), participă, în perioada 14-16 martie a.c., la Strasbourg, la lucrările Sesiunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi la reuniunile Comisiei APCE pentru afaceri politice şi democraţie.

Ca urmare a deciziei Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei de a consulta Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei cu privire la măsurile suplimentare care se impun ca răspuns la încălcările grave de către Federaţia Rusă ale obligaţiilor sale statutare de membru al organizaţiei, Biroul APCE a decis organizarea unei sesiuni extraordinare şi a mandatat Comisia pentru afaceri politice şi democraţie pentru redactarea unui proiect de raport cu tema: Consecinţele agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Membrii Comisiei vor examina, în procedură de urgenţă, proiectul de raport propus de Ingjerd Schou (Norvegia, PPE/CD), în calitate de raportor, şi vor înainta acest raport, spre dezbatere, în plenul Adunării. Raportul include un proiect de opinie, ca răspuns la solicitarea formulată de Comitetul Miniştrilor.

După încheierea sesiunii extraordinare a APCE, senatorul Titus Corlăţean va lua parte, tot la Strasbourg, la o a doua reuniune a Comisiei pentru afaceri politice şi democraţie, care va avea loc în ziua de 16 martie.

Cu acest prilej, senatorul Titus Corlăţean urmează să prezinte, în calitate de raportor, proiectul de raport cu tema: Dincolo de Tratatul de la Lisabona – consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei şi Uniunea Europeană.

Raportul va include recomandări adresate parlamentelor naţionale, respectiv guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei privind priorităţile, provocările şi perspectivele de creştere a sinergiei şi de întărire a cooperării dintre Consiliul Europei şi Uniunea Europeană, inclusiv prin aderarea UE la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, obiectiv foarte important al celor două organizaţii.