27 noiembrie 2021

Lucrătorii din spitalele publice elene, astăzi in grevă împotriva vaccinării obligatorii

Coronavirus Covid-19 Protection and Vaccine. Doctor drawing up solution from vaccine bottle and filling syringe injection for patient vaccination in medical clinic, Coronavirus in background

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Lucrătorii din spitalele publice din Grecia au manifestat ieri în centrul Atenei într-o grevă de 24 de ore pentru a protesta împotriva vaccinărilor obligatorii și a lipsei de personal.

Protestatarii au mărșăluit la Atena, pe lângă Parlament în drum spre Ministerul Sănătății, scandând sloganuri și afișând bannere.

Sindicatele care reprezintă medici, asistenți medicali și alți angajați din domeniul sănătății protestează împotriva planurilor guvernamentale care, în mijlocul unei pandemii, agravează lipsurile de personal provocând ore lungi de lucru, subminând în același timp drepturile lucrătorilor din sanatate. De asemenea, sectorul încearcă să intre pe lista profesiilor care primesc salarii suplimentare pentru pericol atunci când desfășoară activități „grele și nesănătoase”.

În plus, sindicatele se opun și suspendării lucrătorilor nevaccinați și atrag atenția că acest lucru nu va cauza decât mai multe probleme de personal.

Vaccinurile sunt obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății și din azilele de bătrâni in Grecia, iar cei care refuză să le primească sunt suspendați de la angajare. Puțin peste 60% din cei 11 milioane de locuitori ai țării au finalizat programul de vaccinare, potrivit sindicatelor.

Sindicatele spun că, fie ca susțin sau nu vaccinurile, fiecare lucrător are dreptul să decidă dacă va îl primi sau nu.

Ciprian Pop