16 ianuarie 2022

Lucrul de acasa continua si in 2022, insa angajatorii trebuie sa gaseasca metode noi de atragere, motivare si retentie a angajatilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Doar pe platforma de recrutare LinkedIn erau disponibile la nivelul lunii noiembrie 2021 aproape 24.000 de joburi disponibile în București, iar dintre acestea peste 35% erau promovate ca roluri în sistem de lucru de acasă sau în format hibrid (parțial de acasă, parțial de la biroul companiei). Lucrul de la distanță sau în diferite formate hibrid va continua și în 2022, iar în acest context, având în vedere presiunea asociată perioadei pandemice, va continua de asemenea tendința de fluctuație și de motivație din ce în ce mai redusă a angajaților – cheie.

Ce este de făcut? 3 recomandări ale specialiștilor K2S pentru a reține oamenii în companie:

1. Implementarea de metode de tip People Analytics, care pot ajuta la o mai bună înțelegere a dinamicii pieței muncii.

2. Crearea unui mediu ce încurajează o stare de echilibru fizic și emoțional – prin soluții de tehnologie pentru reducerea stress-ului și anxietății sau prin programe de tip workshop-uri de prevenire/ gestionare a stress-ului și anxietății.

3. Creșterea gradului de adaptare/acceptare a modelelor viitoare de lucru rezultate din transformările de business și acomodarea noilor generații ce intră pe piața muncii, prin metode de mentorat, coaching sau compasiune.

În privința celor care își caută un job într-o poziție – cheie pentru anul 2022, cele mai căutate calități de către angajatori în perioada următoare vor fi:

 Inteligența emoțională, compasiunea și spiritul de echipă, necesare pentru a menține motivația și eficiența în mediul impersonal online.

 Sănătatea și echilibrul personal / anti-fragilitatea în adaptarea pe termen lung la volatilitatea crescută, economică și sanitară.

 Agillitatea, gândirea inovativă și digitalizarea, în contextul în care viteza cu care tehnologia avansează crește exponențial.

Înființată în anul 2009, K2S – Key 2 Success este singura companie de soluții de resurse umane care oferă integrat tot spectrul de servicii strategice adapate nevoilor actuale ale companiilor: recrutare și retenție pentru nivelurile de senior și middle management sau roluri operaționale și de specialiști, dezvoltare și transformare organizațională, consultanță privind cultura organizațională sau outplacement și, inclusiv, servicii de mental health support, wellbeing sau coaching.