Publicat: 13 Decembrie, 2016 - 17:30
Share

Ludovic Orban intenţionează să candideze pentru preşedinţia PNL dacă va fi achitat în dosarul în care este judecat pentru acuzaţii de corupţie. Orban spune că partidul are nevoie de ”revenirea la democraţie” şi să nu mai fie ”tot felul de oameni care vin şi aduc lumina dintr-o parte sau din cealaltă”.

Întrebat dacă va candida la preşedinţia PNL la Convenţia Naţională, Ludovic Orban a precizat că această decizie nu ţine numai de el în acest moment.

”Este o decizie pe care o voi anunţa la timpul potrivit în funcţie de anumite elemente care nu sunt în momentul de faţă în puterea mea”, a spus Orban, referindu-se la procesul în care este judecat pentru acuzaţii de corupţie.

Fostul prim-vicepreşedinte liberal a explicat care sunt, în opinia sa, motivele pentru care PNL a obţinut rezultate atât de slabe la alegerile parlamentare, ”cauzele profunde care au stat la baza acestui eşec al PNL”.

”PNL are nevoie de revenirea la democraţie, PNL nu înseamnă un grup de oameni aflat vremelnic la conducerea partidului. Înseamnă fiecare membru al PNL care şi-a dat sufletul pentru a scoate un rezultat cât mai bun în această campanie şi care, din cauza lipsei de strategie, a lipsei de mesaj şi a lipsei de lider nu au reuşit să obţină scorul pe care-l meritau după munca şi după efortul pe care l-au depus în campanie. Dacă cineva îşi imaginează că va mai merge cu cârdăşii, cooperative, cu mistificări de baze de date şi cu alte şmecherii prin care să încerce să impună o voinţă care este contrară voinţei bazei PNL, după părerea mea se înşală”, a declarat Ludovic Orban.