Publicat: 25 Noiembrie, 2014 - 12:22
Share

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban l-a criticat, marţi, în Parlament, pe primul ministru Victor Ponta, după explicaţiile date de acesta în parlament, privind alegerile din străinătate. „Ponta nu a înţeles nimic din ce s-a întâmplat în diaspora”, a declarat acesta Orban.

 „Victor Ponta nu a înţeles nimic, am crezut că Victor Ponta mai păstrează o fărâmă de decenţă, de onoare. Deşi, în calitate de prim - ministru e obligat să participe la această dezbatere, am crezut că va găsi unica soluţie morală pentru a nu participa: demisia din funcţia de prim-ministru.
Rolul principal al acestei dezbateri este să se găsească vinovaţii şi ei să plătească pentru încălcarea fără precedent a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor români. Diaspora românească, cetăţenii români care nu trăiesc azi în România, ci în alte ţări, sunt parte a naţiunii române. Cine este de vină pentru alegerile din străinătate? Guvernul, cel care organizează alegerile. Nu este suficient să plătească doi miniştri de Externe care au preferat să-şi dea demisia, pentru că deciziile acestor miniştri, care au împiedicat exercitarea dreptului la vot, au fost luate în calitate de membri ai Guvernului Ponta. Domnule Ponta, sunteţi o pată pe obrazul României”, a declarat Ludovic Orban, de la tribuna Parlamentului.