Publicat: 14 Februarie, 2020 - 11:11
Share

Cu prilejul prezenţei la cea de-a 56-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen (13-16 februarie 2020), prim-ministrul României, Ludovic Orban, a participat, în calitate de invitat de onoare, la Conferinţa pentru Europa (Munich Europe Conference).
Evenimentul, organizat în seara zilei de 13 februarie, are o tradiţie de 15 ani şi reuneşte reprezentanţi de nivel înalt din mediile politic şi de afaceri.

Organizată sub titlul "Responsibility for Europe - new ideas, new minds", conferinţa vizează întărirea cooperării politice şi economice la nivel european, urmărindu-se crearea unui for care să coaguleze puncte de vedere şi propuneri în beneficiul cetăţenilor, cu accent deosebit asupra relaţiilor externe ale Uniunii Europene şi asupra rolului acesteia în vecinătate.

În cadrul alocuţiunii sale, prim-ministrul Ludovic Orban a prezentat evaluările României cu privire la evoluţiile recente la nivel internaţional, cu accent asupra interdependenţei între securitate şi economie, precum şi asupra provocărilor şi oportunităţilor asociate globalizării.

În acest context, premierul Ludovic Orban a evidenţiat rolul şi contribuţiile ţării noastre la nivel european şi internaţional, facilitate, printre altele, de creşterea şi integrarea anumitor sectoare în lanţuri de producţie internaţionale, de sistemul fiscal competitiv şi de atractivitatea pentru investitori străini.

Şeful Executivului român a accentuat profilul pro-european solid al ţării noastre, subliniind implicarea activă a României în eforturile de consolidare a Uniunii Europene şi a politicilor sale majore, precum şi în creşterea coeziunii între statele membre.

Prim-ministrul Ludovic Orban a menţionat angajamentul autorităţilor române de a acţiona responsabil în abordarea provocărilor tot mai complexe pe plan internaţional, inclusiv în ceea ce priveşte problematica schimbărilor climatice, şi a reiterat interesul ţării noastre pentru promovarea unor relaţii deschise şi corecte cu partenerii din întreaga lume.

Evidenţiind importanţa specială acordată de România evoluţiilor din regiunea Mării Negre, premierul Ludovic Orban a trecut în revistă angajamentele şi implicarea ţării noastre faţă de reţele de conectivitate în domenii diverse, precum transport, energie, infrastructură digitală, care vor contribui nu numai la dezvoltarea României, ci şi la implementarea obiectivelor strategice ale UE în anii viitori.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: