17 octombrie 2021

Ludovic Orban: Sănătatea are nevoie de schimbări majore

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mesajul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii

Ca în fiecare an, pe 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătăţii, o zi cu semnificaţii deosebite atât în ceea ce priveşte persoanele, cât şi în ceea ce priveşte comunităţile.

Din păcate, ca şi anul trecut, trebuie să ne raportăm la această zi din perspectiva impactului negativ al pandemiei de COVID-19, care ne afectează pe toţi deopotrivă, personal, dar şi la nivel de societate.

Sănătatea are nevoie de schimbări majore şi folosesc acest prilej pentru a sublinia, din nou, necesitatea investiţiilor în acest domeniu, care să ducă la modernizarea sistemului de sănătate, la creşterea calităţii serviciilor medicale în sănătate, la dotarea spitalelor cu aparatură şi echipamente. Pentru noi, prioritară a rămas, în continuare, asigurarea resurselor umane pentru funcţionarea sistemului de sănătate şi pentru a putea trata pacienţii.

În această zi, gândul nostru trebuie să se îndrepte în mod special către cei aflaţi în suferinţă din cauza acestei boli, precum şi către doctori, personal medical, cercetători – care fac tot posibilul pentru a salva vieţi, pentru a alina durerea şi pentru e reveni, cât mai curând, la viaţa noastră normală. Pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de o acţiune concertată la nivelul autorităţilor publice, dar şi la nivelul societăţii, acţiune care în mod evident trebuie să vizeze campania de vaccinare şi o mai mare rigoare în respectarea măsurilor de protecţie.

Încă o dată, îmi exprim recunoştinţa pentru eforturile depuse de medici, voluntari, oficialităţi locale şi centrale, care au contribuit la diminuarea efectelor negative ale pandemiei şi au gestionat o criză economică manifestată la nivel global.

Astăzi, poate mai mult ca niciodată, trebuie să conştientizăm faptul că sănătatea este esenţială pentru a face faţă provocărilor dificile generate de pandemie, dar şi pentru a construi viitorul.