6 octombrie 2022

Lukașenko va vizita Azerbaidjanul pe 13 aprilie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pe 13 aprilie, președintele Belarusului, Alexandr Lukashenko, va pleca într-o vizită în Azerbaidjan.

Programul vizitei de două zile presupune o agendă bogată de negociere. În special, Șeful Statului bielorus Alexandr Lukașenko și Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, vor avea două întâlniri tete-a-tete. Una dintre ele va avea loc imediat după sosirea liderului bielorus la Baku. Axandu-se pe principalele direcții ale relațiilor bieloruso-azere și problemele strategice ale cooperării bilaterale.

Partea oficială a discuțiilor este programată pentru miercuri. Ședința președinților va avea loc într-un format extins, cu participarea membrilor delegațiilor. Principala atenție va fi acordată extinderii interacțiunii comerciale și economice și completării cooperării cu conținut nou. Părțile vor lua în considerare aspectele legate de cooperarea industrială, implementarea proiectelor actuale și viitoare în domeniul producției și aprovizionării cu alimente, prelucrării produselor agricole. De asemenea, vor aborda subiecte nu mai puțin relevante: cooperarea în domeniul sănătății, științifică și tehnică, educațională și turistică.

Șefii de stat vor face, de asemenea, schimb de opinii cu privire la problemele de actualitate de pe agenda internațională.

În urma negocierilor, se așteaptă semnarea unor documente bilaterale.

Foto DW

Ciprian Pop