Publicat: 7 Iunie, 2020 - 10:51
Share

Pandemia de coronavirus COVID-19 a „doborat” economia globală, iar miliardarii, companiile multinationale și mai multe State au pus în buzunar „trilioane de dolari”, a declarat sâmbătă, Președintele Belarusului , Alexander Lukashenko.

Lukashenko a făcut aceasta de declarație în timpul unei călătorii de lucru în regiunea Mogilev, unde a discutat cu cetățenii. În special, el a menționat că, dacă încă nu există un răspuns la întrebarea dacă pandemia este sau nu creată de om, unii oameni încearcă să profite de situație și de psihoza rezultată.

Lukashenko a spus că Belarusul „a ieșit” din jocul COVID-19

"Întreaga lume s-a oprit astăzi, economia întregii lumi a fost răsturnată. Iar companiile de frunte, miliardarii și unele state au pus în buzunar miliarde de dolari", a spus președintele.

Astfel, potrivit acestuia, o asa-zisa “pandemie medicala” a fost urmată de o pandemie economică care afecteaza mai multe state. Lukashenko a subliniat că Belarusul, inclusiv economia sa orientată spre export, a fost si ea influentata de evolutii, insa, intr-o mai mica masura.

Aceasta asa-zisa pandemie va schimba mult, iar presiunea celor care doresc să schimbe lumea în aceste condiții va continua, a declarat Președintele belarus Aleksandr Lukașenko, si în cadrul unei conferințe de presă, după discuțiile cu premierul maghiar Viktor Orban, la data de 5 iunie.

“Știți că, acum două sau trei luni, când tocmai începusera aceste procese, am spus aici, în Belarus, că cineva are nevoie de COVID. Este clar că, chiar dacă, sa zice, ca acest virus nu ar fi natură umană, multe țări ar dori totuși să-l folosească pentru a schimba lumea. În mod natural, mă refer la țările care se consideră a fi cele mai importante și care cred că au un rol de jucat în restructurarea lumii ", a spus liderul de la Minsk. “La final, vor fi presiuni din toate părțile și numai cei puternici vor rezista. Cei puternici nu numai din punct de vedere economic, militar, politic, dar, mai ales, moral”, a mai spus Lukashenko.

Ciprian POP

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: