13 aprilie 2021

Lumânări aprinse în memoria celor ucişi la Chişinău

Distribuie pe rețelele tale sociale:

7 aprilie 2009 a rămas o zi neagră în istoria celui de-al doilea stat românesc de peste Prut. Acum 12 ani, tinerii şi-au făcut curaj şi au ieşit în stradă pentru a-şi apăra dreptul la libertate şi pentru a-şi pune amprenta şi decide viitorul în afara unor rămăşiţe şi obiceiuri ale unui regim odios.

Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” este şi va fi în continuare alături de toţi cei care au participat la proteste pentru a-şi apăra ultimul strop de speranţă într-un viitor fără umbrele trecutului şi susţinem în continuare demersul victimelor pentru a-şi face dreptate într-un dosar demult ascuns şi sigilat prin birourile funcţionarilor.

Astfel, astăzi, la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti a fost afişat mesajul: „Vinovaţii fără vină cer să se facă lumină!” pentru a arăta şi evidenţia că indiferent de promisiunile autorităţilor, din 2009 până acum anchetă privind abuzurile forţelor de ordine nu s-a mişcat mai deloc, iar cei care şi-au bătut joc de sutele de tineri încă mai sunt liberi.

Participanţii au aprins lumânări în memoria celor ucişi în urma represiunilor brutale ale forţelor de intervenţie şi în cinstea celor torturaţi în secţiile de poliţie.

Cei care au ieşit atunci în stradă îşi caută în continuare dreptatea, suntem în 2021 şi asistăm cum vinovaţii pentru acele crime îngrozitoare trăiesc în continuare în libertate, ori sunt la loc de cinste în funcţii cheie. Tinerii care au ieşit în aprilie 2009 pentru a striga „Jos comunismul”, „Libertate”, „Unire”, şi „România” sunt un exemplu pentru noi cei de astăzi care luptăm pentru Unirea firească a Basarabiei cu România şi pentru condamnarea tuturor nedreptăţilor la care fraţii noştri de peste Prut au fost supuşi.” a precizat Ariadna Cîrligeanu, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012