17 octombrie 2021

Lumina de la Ierusalim va fi adusă în România sâmbătă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seară și va fi oferită delegaţiilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni.

Anunțul a fost făcut luni de Cancelaria Sfântului Sinod, scrie basilica.ro.

Reprezentanţii eparhiilor vor purta mască de protecţie şi vor respecta distanţa fizică prevăzută de lege, în contextul pandemiei. Ulterior, Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Sfânta Lumină fiecărei parohii.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an, conform Patriarhiei. Lumina este adusă credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului.

În acest an, credincioșii vor putea asista la slujbele de Paște și în biserică, nu doar afară, iar preoții „vor calcula numărul persoanelor” care pot intra în lăcașul de cult și vor avea grijă să marcheze locurile în care pot sta credincioșii, astfel încât să fie respectate normele privind distanțarea, în contextul pandemiei, potrivit Patriarhiei. De asemenea, oamenilor li se recomandă să participe la slujbe la bisericile de care aparțin.