Publicat: 12 Aprilie, 2017 - 11:42
Share

Consilierii locali din Mangalia au adoptat marți, într-o ședință de îndată, proiectul de hotărâre privind programul evenimentelor propuse pentru anul în curs, în stațiunile din sudul litoralului.

Sezonul va fi deschis în Portul Turistic Mangalia, unde va avea loc, în noaptea de Înviere, evenimentul intitulat 'Lumina de la malul mării'.

Potrivit reprezentanților Protoieriei Mangalia, peste 4000 de persoane sunt așteptate să ia Lumina Sfântă, care va fi adusă de către un preot de la Catedrala Arhiepiscopiei Tomisului, chiar înainte de miezul nopții. Enoriașii vor primi gratis din partea Primăriei 4000 de cutiuțe de pască, precum și lumânări tip candelă.

Protoiereul Mangaliei, Vasile Cârlan, a precizat că manifestarea religioasă este un eveniment cu tradiție în orașul de la malul mării, iar Protoieria și Primăria Mangalia vor face tot ceea ce este necesar pentru o bună organizare și desfășurare a evenimentului. Printre alte evenimente aprobate în ședința CL se numără '1 Mai Tunning Fest', care va marca, oficial, deschiderea sezonului turistic 2017.

Expoziția de tuning auto-moto se va desfășura în Portul Turistic Mangalia, în perioada 29 aprilie — 1 mai, la eveniment fiind așteptate câteva mii de iubitori ai sportului cu motor. Potrivit organizatorilor, vor fi expuse aproximativ 100 de mașini cu diverse modificări spectaculoase, care vor încânta publicul prezent prin execuțiile piloților cu experiență.

Printre alte evenimente programate în această vară, în stațiunile Mangaliei se numără Carnavalul copiilor, Concertul Europa FM, Ziua Marinei, Zilele Mangaliei, Ziua Recoltei. La aceeași ședință de Consiliu, s-a aprobat Regulamentul pentru organizarea serviciilor publice de salvamar, în Mangalia și stațiunile aferente, pe durata sezonului estival 2017.