Publicat: 5 Mai, 2012 - 11:49
Share

Repertoriul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu se va îmbogăți în luna Mai cu trei spectacole noi prezentate înainte de deschiderea oficială a celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu ce va avea loc în perioada 25 Mai – 3 Iunie.

Având cel mai bogat repertoriu de spectacole din România, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu își propune ca prin cele 80 de spectacole active să contribuie la dezvoltarea armonioasă a comunității și a industriei culturale românești promovând, totodată, prin turneele internaționale o mai bună imagine a țării noastre.

Primul spectacol prezentat în avanpremieră luna aceasta va avea loc sâmbătă, 5 mai, ora 19:00, în curtea Muzeului de Istorie „Casa Altemberger”. „Visul unei nopți de Shakespeare” în regia lui Gavriil Pinte este un spectacol ce are la bază un scenariu de George Banu după texte de Shakespeare și îi reunește pe scenă pe actorii Mariana Mihu, Dana Taloş, Codruţa Vasiu, Ema Veţean, Iulia Maria Popa, Arina Trif, Veronica Popescu, Emőke Boldizsár, Dan Glasu, Florin Cosuleţ, Marius Turdeanu, Gelu Potzolli, Mihai Coman, Vlad Robaş, Viorel Raţă, Ali Deac, Catalin Neghina și Liviu Vlad. „Visul unei nopți de Shakespeare” va avea premiera pe data de 28 mai, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Studenții Andrada Poplăcean, Constantin Podu, Ştefana Geleriu, Raluca Stupinean, Ramona Stupinean, Diana Lomotă, Alexandra Roatiş, Diana Niţ, Gianina Sârbu și Claudiu Fălămaş vor urca joi, 10 mai, ora 21:00, pe scena Studiului CAVAS în cea mai nouă co-producție a Departamentului de Artă Teatrală: „Interviu” după un text de Ecaterina Oproiu.

Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor va găzdui miercuri, 23 mai, de la ora 19:00, premiera spectacolului „Scrisori de dragoste către o prințesă chineză sau Cum am dresat un melc pe sânii tăi” de Matei Vișniec. Scenografia spectacolului este semnată de Cosmin Ardeleanu, iar din distribuție fac parte actorii Ciprian Scurtea și Vlad Robaș.