Publicat: 26 Aprilie, 2018 - 12:00

Sibiu, 26 aprilie 2018. Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" Sibiu prezintă în luna mai o selecţie specială de spectacole, ce reconstituie lumea basmului românesc şi universal. 

Agenda lunii mai deschide o fereastră spre lumea magică a poveştilor nemuritoare. Primii care vor urca pe scenă în luna mai sunt Ţăndărică şi Mihăiţă, în spectacolul "Micii Detectivi" (sâmbătă, 5 mai, de la ora 18:00 şi duminică, 6 mai, de la ora 11:00). Cei doi năzdrăvani pornesc într-o aventură plină de mister şi adrenalină în încercarea de a rezolva cazul banditului din oraş. Adaptarea după povestea lui Karl Heinz Wegener a regizoarei Lilly Krauss-Kalmar surprinde prin tehnica păpuşilor ce aduce un omagiu teatrului clasic de animaţie printr-o poveste despre vise, curaj şi voinţă.

Weekendul următor, cei mici sunt invitaţi să descopere "Broscuţa fermecată" (sâmbătă, 12 mai, de la orele 11:00 şi 18:00, iar duminică, 13 mai, de la ora 11:00), o adaptare după "Prinţul fermecat" al Fraţilor Grimm. Spectacolul este construit cu păpuşi de tip wayang şi Bi-Ba-Bo originale, iar personajelor clasice din basm li se adaugă un pui de arici, care are rolul de narator şi care interacţionează cu copiii din sală pentru a le explica povestea şi relaţia dintre personaje.

Programul de spectacole continuă sâmbătă, 19 mai, de la ora 18:00 şi duminică, 20 mai, de la ora 11:00, cu una dintre cele mai frumoase poveşti din toate timpurile: "Frumoasa şi Bestia" după Giovanni Francesco Straparola, în regia lui Bogdan Drăgulescu.

Luna mai se va încheia cu unul dintre cele mai jucate spectacole ale Teatrului "Gong" din Sibiu: "Sarea-n bucate" după Petre Ispirescu. În producţia teatrului sibian lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbeşte despre iubire, adevăr şi prietenie.

De asemenea, seria atelierelor de creaţie continuă în luna mai cu sesiuni dedicate copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani, în fiecare joi şi sâmbătă. Pe lângă seria spectacolelor din weekend, actorii Teatrului "Gong" din Sibiu mai au programate 21 de reprezentaţii în matineu, exclusiv pentru grupuri organizate din şcoli şi grădiniţe.

Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul agenţiei de bilete de la sediul teatrului (miercuri - vineri 11:00 - 18:00, sâmbăta 10:00 - 18:00, duminica 10:00 - 14:00). Preţul unui bilet la oricare din spectacole este de 9 lei, tarif unic. Preţul unui bilet la oricare din atelierele de creaţie este de 14 lei şi include toate materialele necesare. Biletele pentru atelierele de creaţie pot fi cumpărate doar de la sediul teatrului, în avans.
 

Tag-uri Institutii: