7 decembrie 2021

Luna MAI luna depunerilor si raportărilor financiare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

17 Mai. Conform legislației prevenirii spălării banilor,firmele și profesioniștii sunt obligații,  să raporteze tranzacțiile suspecte și tranzacțiile în numerar de la 10.000 euro în sus. Se vor folosi modele noi de documente.

Astfel, vor intra în vigoare noi modele pentru raportul de tranzacții suspecte, raportul de tranzacții cu numerar de minimum 10.000 de euro, raportul de transferuri externe

  17 Mai. Termenul până la care fermierii români pot depune cererile unice de plată pentru anul 2021 fără penalizări. Totuși, cererile unice de plată pot fi depuse și după această dată. Mai exact, documentele mai pot fi transmise Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură încă 25 de zile calendaristice de la data amintită, adică până pe 11 iunie 2021, dar se va aplica o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare la sumele la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 17 mai 2021.

25 Mai. Ultima zi pentru depunerea declarației unice și a formularului 230. De știut ca modelul declarației unice pentru persoanele fizice autorizate și alți profesioniști a fost modificat în ianuarie și poate fi folosit atât pentru definitivarea veniturilor din 2020 și a taxelor aferente, cât și pentru a estima veniturile din 2021 și taxele aferente. De menționat că a fost modificat și formularul 230, ce este folosit de contribuabili pentru redirecționarea unei porțiuni din impozitul pe venit datorat statului sau pentru susținerea unor burse private, în sensul eliminării împărțirii perioadei fiscale.

 26 Mai. Perioada în care se trimit somații către proprietarii de terenuri infestate cu ambrozie, o buruiană cu flori al cărui polen provoacă alergii oamenilor. Somațiile se vor trimite până în 5 iunie, iar, ulterior, firmele şi persoanele fizice vor trebui să ia măsuri pentru stârpirea acestei buruieni, altfel vor risca amendarea.

31 Mai. Depunerea bilanțurilor care se va face fie în format tipărit, fie în format electronic. Se poate depune la registratura unităților Ministerului Finanțelor sau la oficiile poștale (prin scrisori cu valoare declarată). În format electronic, pe portalul e-Guvernare.ro (semnate cu certificat digital calificat).

Sursa avocatnet.ro