5 octombrie 2022

Luna martie aduce o nouă premieră la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Municipal Matei Vişniec Suceava pregăteşte o nouă premieră, „SCLAVI”, care va avea loc în datele de 4 şi 5 martie. Spectacolul „SCLAVI” va fi realizat de o echipă de creaţie talentată şi entuziastă pe textul semnat de cunoscuta dramaturgă Maria Manolescu. Cosmin Panaite, regizorul spectacolului a ales să lucreze pentru acest proiect cu artişti tineri şi creativi apreciaţi de critica de specialitate dar şi de public: Reka Olah – scenograf, Andreea Belu – coregraf, Oana Porav-Hodade – compoziţie muzicală şi Benedek Levente – grafician.

Absolvent al studiilor de Master (2015) şi Licenţiat în Actorie (2010) al Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, Cosmin Panaite îşi dezvoltă pasiunea pentru arta regizorală, lucrând pentru început ca regizor al Teatrului Studenţesc „Fabulinus” Suceava. Acum urmează studiile universitare ale Masteratului de Regie în cadrul Universităţii de Arte din Târgu-Mureş, sub îndrumarea profesorului universitar dr.habil Theodor Cristian Popescu.

Cosmin Panaite a regizat şi alte spectacole produse de teatrul din Suceava: „Afurisilă #honeybunnymusic”, o miniproducţie muzicală ce a avut premiera online în 2020, spectacolul-lectură „INSULTAŢI. BELARUS(IA)” de Andrei Kureicik, care s-a jucat pe scenă în data de 20 februarie 2021, într-o acţiune de solidaritate fără precedent a teatrelor româneşti cu artiştii bieloruşi şi „TITANICUL” realizat după un text de Florin Lăzărescu, ce a avut premiera pe 12 iunie 2021.

Vom reveni cu mai multe detalii în ceea ce priveşte premiera spectacolului „SCLAVI” şi vă rugăm, astfel, să urmăriţi pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/teatrulmateivisniec.ro/ precum şi site-ul teatrului www.teatrulmateivisniec.ro pentru a afla mai multe informaţii privind evenimentele noastre.

Vă aşteptăm, cu drag, la teatru!