Publicat: 4 Septembrie, 2013 - 09:17
Share

În luna septembrie, margarina de nouă generație Becel are grijă de inimile românilor și îi invită să-și testeze gratuit nivelul de colesterol total în clincile partenere Medsana, cu scopul de a le reaminti păstrarea colesterolului în limite normale este esentială pentru o inimă sănătoasă.

Campania ,,Septembrie este luna inimii. Becel. Iubește-ți inima!” se desfășoară în perioada 1-30 septembrie, în 12 orașe din țară: București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava și Timișoara. În București, testările se pot efectua în perioada amintită în clinicile Medsana Primăverii (Bd. Primăverii nr. 9, sector 1) și Medsana Cotroceni (Str. Nanu Muscel nr. 12, sector 5).

„Colesterolul crescut este unul dintre principalii factori de risc pentru boala cardio-vasculară - menținerea lui în limite normale este o condiție esentială pentru o inimă sănătoasă! Alimentația influențează major nivelul grăsimilor din sânge, deci implicit nivelul colesterolului. Astfel, pentru a menține colesterolul în limite normale și pentru a scădea riscul cardio-vascular, este recomandată limitarea consumului de grasimi animale (preponderent saturate) și înlocuirea lor cu alimente bogate în grăsimi polinesaturate (uleiurile vegetale, margarinele de nouă generație bogate în Omega 3, fructele oleaginoase, peștele etc.)”, a declarat prof. Dan Gaiţă, Preşedinte al Fundaţiei Române a Inimii.

Testarea colesterolului total este un prim pas în evaluarea gradului de risc al unei persoane de a dezvolta afecțiuni cardiace. Verificarea periodică a nivelului de colesterol este cu atât mai importantă cu cât un nivel crescut de colesterol nu se traduce prin semne clinice, pe care pacientul să le poată identifica. Însă, în momentul în care depășește valorile normale, colesterolul se depune pe pereții interori ai arterelor și îngreunează circulația sângelui, conducând astfel la probleme grave de sănătate.

România este pe locul 3 la nivel european în privința deceselor cauzate de boli cardiovasculare, acestea reprezentând 60% dintre decesele înregistrate anual.

“Anul acesta, am dorit să extindem campania în mai multe orașe din țară pentru a incuraja cât mai mulți români să își verifice nivelul de colesterol. Becel susține adoptarea unui stil de viață sănătos, acesta însemnând o alimentație echilibrată, activitate fizică suficientă, renunțarea la fumat și pe cât posibil controlul nivelului de stres. Testul de colesterol poate depista din timp eventualele modificări patologice care pot conduce la probleme cardiace. Becel și-a luat angajamentul de a avea grijă de inimile consumatorilor încă de la apariția sa pe piață și, prin această campanie desfășurată în luna inimii, își propune să le reamintească faptul că mare parte din bolile cardio-vasculare pot fi prevenite prin schimbări simple în stilul de viață și prin verificarea periodică a stării de sănătate”, a declarat Rodica Țenu, Nutrition & Health Manager Unilever South Central Europe.

“Echipa Centrului Medical Medsana a încurajat întotdeauna comportamentul profilactic în rândul pacienților săi. Tocmai de aceea, am decis să ne alăturăm și anul acesta eforturilor de prevenţie a bolilor cardiovasculare oferind în luna septembrie testarea gratuită a colesterolului total în clinicile noastre din București și Ploiești precum și în clinicile partenere din țară.” declară Dr. Anca Popa, director medical, Centrul Medical Medsana.

Becel oferă 15.000 de teste gratuite pentru colesterolul total. Dacă, în urma testării, rezultatul este mai mare de 200 mg/dl, pacientului i se recomandă să apeleze la un medic specialist pentru investigații mai amănunțite.

###
Despre Becel
Becel este o margarină premium de nouă generație care conține Omega 3 și 6, care ajută la menținerea colesterolului în limite normale - ceea ce este important pentru o inimă sănătoasă. Creată la începutul anilor 1960, la solicitarea comunitatii medicale olandeze, Becel a fost lansată pe piaţă în 1963 sub denumirea de Becel, prescurtare de la expresia Blood Cholesterol Lowering (BCL). Dacă, iniţial, această margarină se distribuia în farmacii, pe bază de reţetă, astăzi, produsul se vinde în 29 de ţări şi este consumat de 12 milioane de oameni, devenind astfel unul dintre cele mai cunoscute branduri de margarină din lume.